Ford Trucks stigao u BiH, predstavljen F-MAX sa 500 KS

0
5965
Novi F-MAX model, dobitnik nagrade za najbolji kamion 2019. bio je izložen u Sarajevu

Ford Otosan, kao vlasnik marke Ford Trucks, jedna je od kompanija koja se nalazi u top 400 čak dvije Forbes liste za 2018. godinu, a ovogodišnji je i dobitnik prestižne internacionalne nagrade za najbolji kamion. Vozila ovog brenda, iza kojih stoji više od 60 godina iskustva, od sada su prisutna i u granicama naše zemlje.
Danas je, naime, potpisan uvoznički ugovor za tržište Bosne i Hercegovine, kojim je kompanija Kamion Importer postala generalni uvoznik Ford Trucks kamiona za našu zemlju.
Lari Host, regionalni direktor prodaje Ford Trucks vozila, iskazao je vjerovanje da će se Fordovi kamioni, svojom izdržljivošću i širokom paletom mogućih nadogradnji, vrlo brzo udomaćiti kod kupaca na tržištu BiH. Istovremeno,istakao je, niska potrošnja i velika izdržljivost, uz moderan dizajn kamiona, doprinose atraktivnosti vozila, što potvrđuje i zadovoljstvo postojećih kupaca.
Upravo iz tih razloga, Host očekuje da rezultat neće izostati ni na našem tržištu. Očekivani srednjoročni plan prodaje je, navodi, oko 10% tržišta novih kamiona.
Direktor kompanije Kamion Importer, Mirza Alićajić je istakao kako je tržište naše zemlje spremno za dolazak ovog milijarderskog giganta.
“Za kupce Ford Trucks kamiona, u mogućnosti smo ponuditi kompletnu uslugu u segmentu prodaje, ali i postprodaje, i to u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac. Trenutno su u toku i radovi na prvom velikom prodajno-servisnom centru, koji se, po najnovijim Ford Trucks standardima, gradi u Tuzli. Centar će sa radom početi u junu ove godine, a osiguravati će sve potrebne dijelove i usluge održavanja komercijalnih vozila po najvišim standardima struke“, dodao je Alićajić.
U ime Ford Trucks kompanije, ugovor je potpisao Barış Akyalçın, regionalni menadžer Ford Trucks poslovanja u Centralnoj Evropi, ističući svoje zadovoljstvo ovim novim, tursko-bosanskim partnerstvom.
Premijerno je predstavljena i perjanica 60 godina duge tradicije proizvodnje kamiona u Fordovoj tvornici, Ford F-MAX, koji predstavlja vrhunac kamionskog tehnološkog razvoja današnjice. Pored snage motora od 500 KS, lakoće upravljanja i niske potrošnje, ovaj kamion je pomakao i standarde udobnosti u vožnji. To je potvrdio i međunarodni žiri novinara koji je ovom modelu, na najvećem sajmu komercijalnih vozila IAA u Hanoveru, dodijelio prestižnu nagradu najboljeg kamiona 2019. godine (International Truck of the Year 2019).
Pored nagrađivanog modela Ford Trucks F-MAX 500 KS, svim zainteresiranim kupcima, na testnu vožnju je dostupan i tegljač 1848T s kiperskom hidraulikom.