Fortenova grupa potpisala Povelju o raznolikosti

0
670
Povelju su potpisali Mirjana Matešić (HRPSOR) i Fabris Peruško (Fortenova)

Fortenova grupa je danas u saradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj potpisala Povelju o raznolikosti za sve segmente svog poslovanja i operativne kompanije u Hrvatskoj i cijeloj regiji.
Povelju su potpisali Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe i dr.sc. Mirjana Matešić, direktorica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Ovo potpisivanje uslijedilo je nakon što se nedavno Fortenova grupa i formalno pridružila HRPSOR-u i UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Današnjim usvajanjem Povelje o raznolikosti, Fortenova grupa se obavezala na javno podržavanje i razvijanje raznolikosti u svim svojim radnim sredinama, operativnim kompanijama i poslovnom okruženju.
“Održivost i raznolikost temeljne su vrijednosti Fortenova grupe i sastavni dio naše korporativne kulture”, rekao je Fabris Peruško.
“Drago nam je da je Fortenova grupa potpisivanjem Povelje o raznolikosti javno u ime svih svojih zaposlenika prihvatila odgovornost za primjenu raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu u svim svojim kompanijama”, kazala je dr. Mirjana Matešić.