Francuski Renault 5 oživjet će kao električni

0
423
Novi električni Renault 5 bit će maleni gradski automobil s naglaskom na zabavu u vožnji

U izvornom obliku Renault 5 proizvodio se od 1972. do 1996. godine, a sada je otkriven i prototip koji u prepoznatljivom obliku najavljuje njegovu reinkarnaciju u moderan, maleni, zabavni i dinamični gradski automobil na električni pogon. U prodaji bi se mogao naći u narednih 4-5 godina.
Renault je, naime, najavio svoju novu strategiju marke, digitalnu revoluciju nazvanu ‘Renaulution’, podijeljenu u tri faze. Prva započinje odmah i traje do 2023. godine, naziva se ‘Resurrection’ (uskrsnuće), a kompanija će se u njoj fokusirati na finansijski oporavak. Nakon toga slijedi faza ‘Renovation’ (obnova), u kojoj će biti predstavljeni novi modeli i bit će poboljšana profitabilnost. Ona traje do 2025. godine, nakon čega slijedi ‘Revolucija’, promjena cijelog poslovnog modela, okretanje novim tehnologijama, izvorima energije i mobilnosti.
U sklopu tog plana jedna od perjanica ponude ‘novog Renaulta’ trebao bi biti i oživljeni Renault 5. Ovaj model koji se proizvodio od 1972. do 1996. godine trebao bi do 2025. biti oživljen u električnom i moderniziranom izdanju.

Oživljeni električni Renault 5 u prodaji bi se mogao naći u narednih 4-5 godina

Novi električni Renault 5 bit će maleni gradski automobil s naglaskom na zabavu u vožnji. Električni pogon, karakterna LED rasvjeta, napredni materijali i ostali detalji stvorit će urbani atraktivni automobil u skladu s duhom današnjeg vremena, piše Autonet.hr.
Prepoznatljivost će osigurati i klasični broj 5 na stražnjem dijelu, izvedba prednje maske i linija prtljažnika, a cjelokupni dojam trebao odavati poznati neodoljivi ‘francuski šarm’.
Renault bi istodobno trebao postati ‘marka čiste energije’ te do 2025. godine, uključujući novi Renault 5, lansirati čak 14 novih modela, od čega će sedam biti 100% električnih.