Samsung predstavio nove Galaxy S uređaje: S21 Ultra, S21 i S21+

Samsung je predstavio nove Galaxy S pametne telefone sa novim dizajnom, profesionalnom kamerom i najnaprednijim procesorom

0
479
Predstavljeni najnoviji Samsung Galaxy S uređaji: S21, S21+ i S21 Ultra

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila pametne telefone Galaxy S21 i Galaxy S21+ te Galaxy S21 Ultra, najnovije flagship uređaje sa novim dizajnom, kamerom profesionalnog ranga za korisnike svih nivoa vještina i najnaprednijim procesorom koji je ikada korišten u Galaxy uređajima.
Galaxy S21 donosi novi dizajn sa kompaktnim displejem od 6.2 inča, dok Galaxy S21+ dolazi sa proširenim ekranom od 6.7 inča, uz jaču bateriju, odličnu za maratonske gamere i ljubitelje serija (displej je mjeren dijagonalno, dok je prostor ekrana za gledanje nešto manji zbog zaobljenih ivica i mjesta za kameru).
Nova Galaxy S21 serija uvodi Contour Cut kameru koja se neprimijetno stapa sa metalnim okvirom uređaja, donoseći elegantan i upadljiv izgled. S21 i S21+ biće dostupni u nizu privlačnih boja, uključujući i novu fantomski ljubičastu boju. Osim toga, svaki uređaj je na poleđini obložen luksuznim matiranim završnim slojem, koji daje sofisticirani izgled i osjećaj.

Kamera profesionalnog ranga

Galaxy S21 dolazi sa inteligentnim Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivim displejem od 120Hz, idealnim za gledanje svih vrsta sadržaja. Ekran automatski podešava osvježavanje na osnovu prikazanog sadržaja. Displej također ne zamara oči, budući da novi Eye Comfort Shield (mora se aktivirati kroz podešavanja) automatski podešava plavo svjetlo na osnovu doba dana i sadržaja koji se prikazuje.
Nova S serija nastavlja tradiciju Samsung kamera profesionalnog ranga, sa unapređenjima koja omogućavaju korisnicima svih nivoa vještine da kreiraju vrhunski foto i video sadržaj. Snimak će biti potpuno stabilan zahvaljujući Super Steady funkciji, sa unaprijeđenih 60fps (Super Steady video je ograničen na rezoluciju od 1080p).
Nova Director’s View opcija omogućava korisnicima da biraju najbolji kadar, a uz Vlogger View sada je moguće simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i mijenjanje ugla snimanja, ali i gledanja. Kada je uređaj uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama (odvojeno se prodaju), moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću multiple mic recording opcije. To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk u vrhunskom kvalitetu. Uz pomoć vještačke inteligencije, popularna Single Take opcija (snima foto i video sadržaj u trajanju do 15 sekundi) omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima,kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije dijelove akcije u kadru.

Galaxy S21 ima Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivi  displej

Trostruka kamera profesionalnog ranga na bazi vještačke inteligencije je dizajnirana za sve one prilike kada korisnici žele da imaju veću kontrolu nad sadržajem.
U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Također, uvodi opcije za virtuelno studijsko osvjetljenje i pozadinske efekte na bazi vještačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu. Ova opcija funkcioniše i kada je riječ o selfi fotografijama.
Za udaljene snimke tu je unaprijeđeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku izabilježi čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Vrhunska konektivnost i performanse

Galaxy S21 donosi najnoviji i najnapredniji procesor viđen kod Galaxy telefona, veću brzinu, energetsku efikasnost i napredne kompjuterske mogućnosti, koje podržavaju 5G konektivnost i funkcije vještačke inteligencije.
Da bi osjetljivi i lični podaci bili dobro čuvani, za to je zadužen Samsung Knox Vault, vrhunska bezbjednosna platforma kompanije Samsung. Dodavanjem dodatno obezbijeđene memorije procesoru S21 telefona, Samsung Knox Vault pruža još jedan, novi sloj zaštite.

Novi Galaxy S uređaji imaju novi dizajn, vrhunske kamere i napredni procesor

Galaxy S21 također predstavlja i novi uređaj za zaštitu privatnosti, sa kojim se jednostavnim klikom skidaju meta podaci sa fotografija prije djeljenja.
Nova generacija S serije dizajnirana je za korištenje uz druge Galaxy uređaje.
Pomoću SmartThings Find opcije korisnici mogu sa lakoćom da pronađu svoje ostale Galaxy uređaje, čak i kada nisu priključeni na internet. Uz Galaxy SmartTag Bluetooth lokator (odvojeno se prodaje) moguće je pronaći uređaje i predmete koji nisu povezani sa internetom. Sve što korisnik treba da uradi je da prikači SmartTag za svoje ključeve ili ogrlicu njihovog ljubimca i može da koristi SmartThings Find da ih brzo locira.

Dostupnost

Od 29. januara 2021. godine, Galaxy S21 i Galaxy S21+ biće dostupni kod operatora, kao i u maloprodaji. Naručivanje u pretprodaji trajat će od 14. do 28. januara 2021. godine, putem sljedećeg linka: https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-s21/.
Korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21+ 5G ili S21 5G dobit će na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Live bežične slušalice.
Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 (5G 8/128GB) je 1.699 KM, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ (5G 8/128GB) biti 2.099 KM.

Galaxy S21 Ultra pruža najnaprednije i najinteligentnije opcije kamere

Samsung Galaxy S21 Ultra s vrhunskom kamerom

Samsung Galaxy S21 Ultra opremljen je profesionalnim tehnologijama kamere, najinteligentnijim displejem i odličnim performansama. Ono što je specifičnost Galaxy S21 Ultra pametnog telefona je mogućnost korištenja S Pen olovke ( prodaje se zasebno) čime je S21 Ultra postao prvi Galaxy S uređaj koji pruža podršku olovci za maksimalnu produktivnost i kreativnost.
Poseban element Galaxy S21 je svakako novi pristup dizajnu pametnog telefona, koji donosi karakteristično Contour Cut kućište za kameru koje se neprimijetno utapa u metalni okvir uređaja. Galaxy S21 Ultra dostupan je u fantomski crnoj i fantomski sivoj boji, a cijeli uređaj je presvučen luksuznim mat završnim slojem za posebno sofisticiran izgled.
Galaxy S21 Ultra najveći je uređaj iz Galaxy serije dosada, sa Dynamic AMOLED 2X displayem od 6.8 inča(prema dijagonalnom mjerenju displeja). Novitet je mogućnost da korisnik ne mora da bira između Quad HD+ kvaliteta displeja ili brzine osvježavanja od 120 Hz – sada su te dvije komponente dostupne istovremeno. Brzina osvježavanja ekrana mijenja se sobzirom na sadržaj u rasponu od 10 do 120 Hz kako bi se osigurala optimalna energetska efikasnost i uštedjela snaga baterije.
Kada ga uporedimo sa prethodnim modelom Galaxy S20 serije, S21 Ultra opremljen je sijalicama koje svijetle za 1500 nita više tj. 25 posto snažnije, što je najjače na Galaxy pametnim telefonima dosada. Display je unaprijeđen i sa poboljšanom razmjerom kontrasta od 50 posto. Kao i Galaxy S21 i S21+, i S21 Ultra je opremljen opcijama za smanjenje umaranja očiju.
Samsung je svoj fokus stavio na mogućnosti kamere, zbog čega Galaxy S21 Ultra dolazi sa brojnim opcijama na bazi vještačke inteligencije za snimanje vrhunskih videozapisa i fotografija studijskog kvaliteta. Galaxy S21 Ultra dolazi sa četvorostrukom zadnjom kamerom koja se sastoji od ultraširoke, široke i dvostruke tele-foto kamere. Kamera je opremljena pro senzorom od 108 MP, sa kojim je moguće snimiti 12-bitne HDR fotografije (samo široka kamera) sa 64 puta većim bogatstvom boja i tri puta širim dinamičkim rasponom ( u poređenju sa Galaxy S20 Ultra).
Uz Galaxy S21 Ultra, od sada je po prvi put u historiji pametnih telefona moguće snimiti videozapis u 4K kvalitetu sa 60 FPS-a, što uključuje prednju i zadnju kameru. Dodatno, moguće je svaki snimak urediti i do najsitnijeg detalja uz pomoć RAW datoteke od 12 bita (samo na širokougaonoj kameri).
Galaxy S21 također dolazi i sa Space Zoom funkcijom koja omogućava uvećanje do 100 puta pomoću prvog sistema dvostrukog objektiva za kristalno jasne snimke, bez obzira na udaljenost. Jedan optički objektiv od 3x i jedan od 10x, a oba imaju i Dual Pixel (2PD) AF funkciju za jasne snimke, čak i kada ste u akciji. Nadalje, korištenje kamere u noćnim uslovima za ovaj pametni telefon uopšte ne predstavlja problem, jer Bright Night opcija automatski osvjetljava prizore u tamnim uslovima uzpoboljšan noćni način rada. Kvalitet snimanja dodatno je pojačan opcijama za smanjenje buke, kao i 12-megapikselnom Nona-binning tehnologijom za pravljenje vrhunskih noćnih snimaka.
Galaxy S21 Ultra pokreće najnapredniji procesor dosada sa višim stepenom energetske efikasnosti. Uređaj dolazi sa instaliranom Samsung Knox Vault aplikacijom – zaštitnom platformom na bazi vlastitog čipa (SoC). Baterija Galaxy S21 Ultra uređaja biće puna do 50 posto za samo pola sata.
Naručivanje u pretprodaji trajaće od 14. do 28. januara 2021. godine, putem linka: https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-s21/. Korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Pro bežične slušalice.
Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 Ultra (5G 12/128GB) biće 2.599 KM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here