Samsung pokreće inicijativu obuke gamera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Novi sajt i Youtube kanal nude detaljne preporuke i savjete za igranje vodećih gamera i kreatora sadržaja, kao i ekskluzivna uvodna predstavljanja novih proizvoda

0
131
Stručna online panel diskusija u okviru nove inicijative pod nazivom 'Obuka za gamere'

Samsung je osmislio novi program obuke koji gamerima različitih sposobnosti pomaže da svoje vještine podignu na još viši nivo.
Samsung ‘Embraceyour game’ gaming portal i Samsung globalni Youtube kanal će obuhvatiti objašnjenja i stručno vođenje vrhunskih profesionalnih gamera i kreatora sadržaja. Tu su interaktivne sesije obuke uz aktivno učešće, video radionice i uputstva, kao i obilje gaming sadržaja za usavršavanje svih vrsta gamera. Ova inicijativa će također sadržati uvodna predstavljanja Samsung najnovijih proizvoda i gaming tehnologije.
Odjeljak pod nazivom Obuka za usavršavanje gamera na ovoj platformi će obuhvatiti preporuke, savjete i tajne kako najbolje savladati najbolje igrače igre DiabloImmortal® i kako se razvijati kao gamer u igri World of Warcraft®.
Ovaj odjeljak se odnosi na sve vrste gamera, od rekreativnih do profesionalnih, i naslove na mobilnim uređajima, računarima i konzolama.
“Samsung želi da pomogne korisnicima da maksimalno uživaju u igrama. Obuka gamera će pomoći velikom broju ljudi širom Evrope da budu najbolji što mogu u gamingu i potpuno uživaju u tome. Drago nam je što sarađujemo sa fantastičnim predavačima i kreatorima sadržaja uključujući Randolpha. Također smo sretni zbog partnerstva sa kompanijom Activision Blizzardu okviru ove inicijative jer dijelimo zajedničku viziju osnaživanja nove generacije ambicioznih igrača. Inicijativa ‘Embraceyourgame’ će pomoći da svi osjećaju da pripadaju svijetu gaminga i da mogu da donose informisane odluke o svojoj gaming tehnici. To će gaming učiniti još važnijim dijelom evropske kulture“,izjavio je Benjamin Braun, direktor marketinga u kompaniji Samsung za Evropu
Među profesionalnim gamerima i kreatorima sadržaja koji učestvuju u obuci su:
• QueenE: Vješta, zabavna stručnjakinja za igru Overwatch® 2. Ova švedska strimerka iz Velike Britanije je čuvena po svojim stručnim komentarima i pametnim gamingsavjetima. Bila je generalna menadžerka švedskog tima na Svjetskom prvenstvu u igri Overwatch2018, godinei osvojila je bronzanu medalju (u ženskoj kategoriji)na IeSFsvjetskom prvenstvu u igri StarCraft® 2.
• AnnacakeLIVE: Posvećena, popularna Twitchstrimerka. Očarava gledaoce svojim veselim karakterom i vještim igranjem igre Diablo®. Trenutno živi u Frankfurtu.
• LittleMoTAC: Aktivna Overwatch 2 strimerka, glasna zagovornica raznolikosti i inkluzije i bolje zastupljenosti u gamingu.
• Rage Darling: Harizmatična kreatorka sadržaja u igri WorldofWarcraftsa strašću, znanjem i inkluzivnim pristupom koja nudi imersivno i pozitivno iskustvo.
Za one koji žele najbolje monitore, telefone i druge proizvode za vrhunsku postavku gaming opreme, odjeljak o hardveru u okviru Obuke za gamere sadrži savjete sve vrste igrača. Obuhvata sve od jednostavne potrage za najboljim gaming TV uređajem do sastavljanja prilagođenog računara, mijenjanjaGPU ili otkrivanja koje su vrhunske SSD kartice. Prilagođena svim vrstama postavki za gaming, bilo da je u pitanju računar ili konzola, ova platforma nudi relevantne informacije za svakoga.
Stručnjak za hardver je Aleks Bruks iz kompanije TechFlow. Aleks je tehnološki mag poznat po detaljnim analizama i informativnim uputstvima. Ima više od 460 hiljada pratilaca na društvenim mrežama.
Obuka za gamere je dio nove Samsung platforme ‘Embraceyourgame’. Ova platforma prepoznaje da više ne postoji samo jedna vrsta gamera i da se razvija raznolika, živopisna zajednica. Samsung je razvio čitav niz gaming proizvoda koji svakom igraču omogućavaju da sebi i svom stilu prilagode postavku jer zna da proizvodi koji su najbolji u svojoj klasi omogućavaju nevjerovatno iskustvo za gamere.
Među ‘Embraceyourgame’ proizvodima su:
• Odyssey OLED G9 monitor. Odlikuje se prvim na svijetu DQHD OLED ekranom sa odnosom 32:9. Neo QuantumProprocesor za izuzetno detaljan kvalitet slike koristi vještačku inteligenciju da odredi koje dijelove slike treba poboljšati. Ovaj novi monitor također ima Samsung Gaming Hub, aplikaciju na bazi clouda tako da nema potrebe za konzolama ili sporim preuzimanjima.*
• S23 Ultra Galaxypametni telefon. Ima QualcommSnapdragon 8 Gen 2 čip, najbrži procesor na tržištu. Prostor za skladištenje iznosi 928,1 GB. Kapacitet baterije je čak 25 sati za LTE i Wi-Fi emitovanje.
• 65” QN90C Neo QLED 4K HDR SmartTV. Quantum Matrix Technology sa Mini LED-ovima za izuzetno oštru sliku. NeuralQuantum 4K procesor koristi , VI i 20 neuronskih mreža za optimizaciju zvuka, osvjetljenja, boje i detalja.
Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/uk/game-portal/
___________
*Dostupnost može zavisiti od tržišta