Gartner: Schneider Electric ima drugi najbolji opskrbni lanac na svijetu

0
441
Schneider Electric zauzeo drugo mjesto na Gartnerovoj Supply Chain Top 25 listi za 2022. godinu

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, zauzeo je drugo mjesto na Gartnerovoj Supply Chain Top 25 listi za 2022. godinu.
Ovo je već treći plasman kompanije Schneider Electric među najboljih pet te sedma godina zaredom kako se nalazi na popisu što ukazuje na kontinuiranu predanost i ulaganja kompanije u jačanje strategije lanca opskrbe.
Ovo priznanje dolazi u godini dugotrajnih poremećaja lanca opskrbe. Kompanije diljem svijeta i industrija još uvijek se nose s izazovima koje je dovela globalna Covid-19 pandemija – ograničena dostupnost radne snage, globalne nestašice sirovina i elektronike te problemi prijevoza. Upravo je zato postalo od kritične važnosti preispitati i ojačati robusnost mreže dobavljača kao i povećanje lokalnih kapaciteta.
Gartnerova ljestvica Supply Chain Top 25 za 2022. godinu identificira, nominira i profilira kompanije koje pokazuju izvrsnost u upravljanju lancem opskrbe usred poremećaja globalnog lanca opskrbe. Popis se kreira na temelju tri aspekta: Financijski mjerni podaci, uključujući povrat fizičke imovine i rast prihoda; Društveno odgovorno poslovanje, uključujući ESG mjere; i Mišljenje zajednice, uključujući Gartnerove stručnjake i kolege iz industrije.
“Smatramo kako je ovo priznanje još jedan dokaz da se nalazimo na pravom putu – na kojemu ulaganje u ljude i tehnologije četvrte industrijske revolucije ima konkretnu korist za otpornost, agilnost, učinkovitost i održivost”, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik globalnog lanca opskrbe Schneider Electrica.
Ranije ove godine, Gartner je prepoznao Schneider Electric i nagradom Power of the Profession™ Supply Chain Awards za svoj Adaptive Machine Learning Driver ‘Self-Healing’ Supply Chain u kategoriji Procesne ili tehnološke inovacije godine. Spomenuta Schneider platforma optimizira parametre povezane s performansama, kao što su količina sigurnosne zalihe, minimalne količine narudžbe i vrijeme isporuke u stvarnom vremenu putem strojnog učenja. Zahvaljujući takvom rješenju ostvarena je ušteda veća od 100 miliona eura.
Održivost je u samoj srži svrhe i misije Schneider Electric -a, a prvi stup u njihovoj strategiji lanca opskrbe je program STRIVE (održiv, pouzdan, otporan, inteligentan, brz i učinkovit). Sada, u svojoj drugoj godini od pokretanja programa, kompanija je dodatno ubrzala svoju transformaciju kako bi postala najagilniji i najinovativniji opskrbni lanac usmjeren na kupca i Zemlju.
Schneider je prošle godine pokrenuo i Zero Carbon projekt s ciljem smanjenja ugljičnog otiska opskrbnog lanca. Više od 1.000 dobavljača, koji čine 70% Schneiderovih emisija ugljika, obavezalo se na inicijativu da do 2025. godine smanje svoje emisije CO2 za 50 posto. Projekt je dio Schneiderovih ciljeva održivosti za period od 2021. do 2025. godine i konkretan je korak prema ograničavanju porasta prosječne globalne temperature na 1.5°C ili manje do 2050. godine, kako je predviđeno Pariškim sporazumom.