Gmail sada pretvara tekst u link kada smatra da je potrebno

0
1616
Googleov e-mail servis dobio još jednu 'pametnu' opciju na desktop sučelju i u mobilnim aplikacijama Gmail i Inbox

Iz Googlea su objavili kako će se ovih dana svim korisnicima omogućiti korištenje nešto ‘pametnije’ inačice njihovog Gmaila.
Ova će popularna e-mail platforma početi unutar e-mail poruka prepoznavati tekst koji bi se mogao pretvoriti u link, te će tako i postupiti. Primjerice, kada vam neko pošalje poruku u kojoj je ispisana adresa, broj telefona ili e-mail adresa, Gmail će takav tekst razabrati iz konteksta i učiniti ga ‘klikabilnim’, prenosi Bug.hr.
Drugim riječima, više neće biti potrebno označavati neki takav unos, pa ga kopirati i potom lijepiti u tražilicu, drugi e-mail i slično, već će se najbitnije akcije moći odraditi samo jednim klikom ili dodirom ekrana. Kliknete li na broj telefona, vaš telefon će ga automatski nazvati. U slučaju klika na e-mail adresu otvorit će se prozor za slanje poruke na tu adresu, a klikom na adresu otvorit će se geografska karta Google Mapsa fokusirana na tu adresu.
Ovaj će dodatak Gmailu stići ovih dana na sve desktop račune, kao i na iOS i Android mobilne aplikacije (Gmail i Inbox).