Golf Fest biće održan 19. septembra u Sarajevu

0
526
VW vozila biće izložena i na novom trgu kod Vijećnice u Sarajevu

Auto 4×4 Club će ove godine organizirati međunarodnu automobilističku manifestaciju ‘Golf Fest 2021’, koja će biti održana 19. septembra ove godine.
Očekuje se da će na ovaj skup vlasnika vozila Volkswagen Golf, doći ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Predviđeno je okupljanje učesnika i ljubitelja vozila VW Golf u nedjelju, 19. septembra od 10 sati u Vilsonovom šetalištu (most Ars Aevi), potom slijedi defile vozila do novog trga kod Vijećnice gdje će biti nastavljeno druženje.
Održavanje ove manifestacije u interesu je grada Sarajeva, građana i privrednih subjekata na lokalnom i regionalnom nivou, a direktno se reflektira i na turizam, zbog povećanog broja posjetilaca. Manifestacija ima i eduktivni karakter pošto će među učesnicima biti i nekoliko primjeraka VW Golf 1 i Golf 2 koji su prije više od 50 godina proizvedeni u Sarajevu.
Na ovoj manifestaciji biće i nekoliko veoma atraktivnih VW BUS, koje je kompanija Volkswagen počela proizvoditi prije više od 70 godina.