Gradačački sajam: Mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda

0
1215
Mljekari Inmer je za dva domaća proizvoda dodijeljena najprestižnija nagrada sajma - Zlatna medalja

Na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, koji je ove godine okupio maksimalan broj izlagača iz BiH i regije, njih čak 320, danas su dodijeljene Zlatne, Srebrene i Bronzane medalje za kvalitet proizvoda.
Analizu kvalitete prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja vršio je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a u konkurenciji više od 150 proizvoda, nagrađeno ih je 17.

Na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu uručeno je 17 nagrada

Kada je u pitanju mliječna industrija, gdje je konkurencija bila i najveća, domaćoj mljekari Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lastalis BH, najprestižnija nagrada sajma – Zlatna medalja, dodijeljena je za dva domaća proizvoda: Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i novi proizvod, Domaće blago Ayran u pakovanju od 1l.
Unazad nekoliko godina na gradačačkom sajmu, najstarijoj specijalizovanoj privrednoj manifestaciji u našoj zemlji, proizvodi iz ove domaće mljekare potvrđuju kvalitet i kite se zlatom. Tako su prošle godine čak tri zlata za kvalitet osvojili proizvodi iz asortimana brenda Dukat: Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25% mliječne masnoće, Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i Dukat Brzo&Fino mileram sa 22% mliječne masnoće.
“Na ovogodišnjem sajmu kontinuitet kvaliteta potvrdilli smo novim zlatom za naše Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće, a izuzetno nas raduje činjenica da smo u vrlo kratkom roku od plasiranja na tržište našeg novog proizvoda Domaće blago Ayran, uspjeli dokazati njegov kvalitet i osvojiti najvrjedniju nagradu, još jednu Zlatnu medalju“, izjavio je Senad Džombić, direktor mljekare Inmer i naglasio kako su ova priznanja Inmeru i Lactalisu BH dodatni motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa bh. pašnjaka i farmi nastave nuditi domaće proizvode vrhunskog kvaliteta, što prepoznaju i struka i potrošači.
Podsjećamo, u Inmeru se svakodnevno od svježeg domaćeg mlijeka najvišeg kvaliteta proizvodi više od 60 svježih i zdravih mliječnih proizvoda brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode. Posljednji novitet iz Inmera, Domaće blago Ayran, na policama bh. trgovina širom zemlje dostupan je od jula, u pakovanju od 1L i u čašici od 225 g.