GRAWE osiguranje Sarajevo potvrđuje i jača finansijsku snagu i stabilnost

0
1146
Prihodi Grawe osiguranja Sarajevo u prvom polugodištu iznosili su oko 32 miliona KM

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo predstavilo je uspješne rezultate poslovanja za 2021. godinu, a u video prezentaciji date su osnovne naznake uspješnih poslovnih rezultata na što ukazuje i podatak o solventnosti koji iznosi visokih 222,28 posto.
Ukupna premija osiguranja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo u 2021. godini iznosila je oko 56,48 miliona KM (životna 30,52 miliona a neživotna oko 25,96 miliona maraka) što je povećanje za 2,75 posto u usporedbi s 2020. godinom kada je premija iznosila oko 54,97 miliona KM.
Tehničke rezerve GRAWE osiguranja iznosile su oko 224,23 miliona KM, a aktiva oko 265,81 milion KM.
Kao društvo koje je utemeljeno na snažnim principima održivog razvoja i društvene odgovornosti, GRAWE osiguranje već 23 godine klijentima pruža sigurnost, pouzdanost i stabilnost.
“GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo iz godine u godinu potvrđuje i jača finansijsku snagu i stabilnost te dokazuje najbolji omjer obećano-ispunjeno prema svojim osiguranicima. Brojke kojima smo itekako ponosni su kvantitativni pokazatelj uspješnih rezultata, ali i pokazatelj punog povjerenja koje GRAWE osiguranje uživa kod velikog broja klijenata širom Bosne i Hercegovine. Svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosimo lokalnoj zajednici, pokrećemo, ali se i odazivamo bez oklijevanja brojnim društveno projektima”, istakli su predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Sarajevo Fikret Hodžić i izvršna direktorica GRAWE osiguranja Jasminka Turbo.

Pregled poslovanja GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo možete vidjeti ovdje: