Prvi primjerci nove Škoda Fabije stigli u BiH po cijeni od 26.200 KM

Pet benzinskih motora iz trenutne EVO generacije Volkswagen grupe isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 48 kW (65 KS) do 110 kW (150 KS)

0
445
Nova Fabia sa 4.108 mm po prvi put prelazi granicu od četiri metra

Dvadeset dvije godine nakon debitovanja, nova generacija Škoda Fabije je sada dostupna i na tržištu BiH, a bazirana je na modularnoj MQB-A0 platformi Volkswagen grupacije.
To je najprostraniji automobil u svom segmentu i može se pohvaliti dodatno unaprijeđenim komforom, mnoštvom novih sigurnosnih i asistent sistema.
“Nova Fabia pruža savršen ulazak u Škoda ponudu. Kombinovali smo dobro poznate atribute kao što su izdašna količina prostora, najviši nivo kvaliteta i bezbjednosti, i odlična vrijednost za novac – sa emotivnim dizajnom i najnižim koeficijentom otpora u svojoj klasi”, kazao je Thomas Schäfer, izvršni direktor Škoda Auta.

Nova Fabia opremljena je zadnjim svjetlima sa najnovijom LED tehnologijom

“Vrlo smo pažljivo slušali naše kupce i doradili naš novi mali automobil u svakom aspektu. Sa svojim dinamičnim izgledom i najsavremenijim infotainment sistemima, sve smo privlačniji mlađim kupcima”, rekao je Martin Jahn, član Uprave za prodaju i marketing Škoda Auta.
Škoda je prodala više od 4,5 miliona automobila prethodne tri generacije Fabije. Najnovija generacija ima emotivan dizajn, poboljšanu dinamiku i najbolju aerodinamiku u klasi. Nova Fabia sa 4.108 mm po prvi put prelazi granicu od četiri metra, a prtljažnik (koji je već bio najveći u segmentu) dobio je dodatnih 50 l i sada nudi prostranost kompakt klase sa 380 l zapremine.

Instrument tabla sa centralnim displejom i opcionalnom digitalnom instrument tablom

Nova Fabia opremljena je i zadnjim svjetlima sa najnovijom LED tehnologijom. Instrument tabla sa centralnim displejom i opcionalnom digitalnom instrument tablom privlače pažnju, a infotainment sistem i povezivost su u skladu sa najmodernijim u segmentu.
Pet benzinskih motora iz trenutne EVO generacije Volkswagen grupe isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 48 kW (65 KS) do 110 kW (150 KS).
Cijena novog Fabia modela u Bosni i Hercegovini starta od 26.200 KM sa PDV-om, a prvi primjerci su već u salonima ovlaštenih Škoda partnera širom BiH.