Hyundai i Kia investiraju 80 miliona eura u Rimac Automobile

0
1081
Ozvaničena saradnja: Mate Rimac i Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group

Hyundai i Kia zajednički će investirati ukupno 80 miliona eura u Rimac Automobile te će krovna organizacija Hyundai Motor Group s hrvatskom kompanijom ostvariti tehnološko partnerstvo.
Kako je navedeno, zajednički će sarađivati na razvoju dvaju visokotehnoloških sportskih elektrificiranih automobila do 2020. godine. Hyundai Motor ulaže 64 miliona eura, a Kia Motors 16 miliona eura.
Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali saradnju prilikom Chungovog jučerašnje posjete Rimac Automobilima.
“Rimac je inovativna kompanija s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi”, rekao je Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group.
Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobili, Mate Rimac kazao je da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje kompanije i klijente. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova saradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji”, istakao je Rimac.
Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će usko sarađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N, te hibridno vozilo visokih performansi sa pogonom na vodik i električni pogon.