Haden nije prodao preostali udio u Bosnalijeku, nije bilo zainteresiranih kupaca

0
572
U sudski registar upisana dva nova člana Uprave Bosnalijeka d.d. Sarajevo

Iako je bila zakazana, na Sarajevskoj berzi (SASE) danas nije održana vanredna aukcija za prodaju 1.354.740 dionica farmaceutske kompanije Bosnalijek Sarajevo koje su u vlasništvu HADEN S.A. iz Luksemburga.
Kako saznaje poslovni portal Profitiraj.ba iz Sarajevske berze, vanredna aukcija za prodaju dionica Bosnalijeka danas nije održana jer ‘nije bilo zainteresiranih kupaca’.
Podsjetimo, prema ranijim najavama cijena ponuđenih dionica Bosnalijeka iznosila je 18,85 KM po dionici, što znači da se ovaj paket dionica (oko 15,5% vlasničkog udjela u Bosnalijeku) trebao prodati za 25,54 miliona KM. Simbol vanredne aukcije bio je BSNLRA, a unos naloga omogućen je od 24. decembra.
Podsjetimo, HADEN je u Bosnalijeku donedavno imao oko 26 posto vlasničkog udjela i bio je njegov najveći pojedinačni suvlasnik, ali je 19. decembra ove godine na aukciji prodao oko 10,5 posto dionica Bosnalijeka za oko 17 miliona KM.
Inače, na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi-burzi ostvaren je ukupan promet od 1,23 milion KM, a u sklopu 19 transakcija je prometovano 12.723 vrijednosnih papira.
Na Kotaciji privrednih društava ostvaren je promet od 373,80 KM, a u sklopu dvije transakcije prometovano je 20 dionica Bosnalijeka d.d. Sarajevo. Kurs ovog emitenta iznosio je 18,69 KM.