Hell Energy otvorio novu fabriku mliječne kafe

0
1500
U novoj fabrici Hell u Szikszóu moći će dnevno proizvoditi preko 8 miliona limenki ledene kafe

Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan kafe. Kafa je izuzetno popularan napitak u svijetu, a u BiH ritual ispijanja kafe ima posebno značenje i predstvalja puno više od pukog ispijanja ovog napitka. Međutim, posljednjih godina se navike Bosanaca i Hercegovaca mijenjaju, pa su sve popularniji razni napici na bazi kafe.
Izuzetno popularan napitak na bazi kafe i mlijeka je i Hell Energy Coffee, a na tržištu je u ljeto 2019. predstavljen u tri varijacije – Latte, Capuccino i Slim Latte.
Ono što je novost u kompaniji Hell Energy jeste da je fabrički kompleks proširen potpuno novom fabrikom i to zahvaljujući investicijama od preko 22 miliona eura, te kompanija sada može proizvoditi liniju Hell Energy Coffee samostalno, a do sada se proizvodnja odvijala po ugovoru u Njemačkoj.
Izgradnja nove fabrike površine 11.880 m2 započeta je u novembru prošle godine, a novi pogon omogućava proizvodnju napitaka na bazi mlijeka pakovanih u aluminijumske limenke. Zahvaljujući novoj fabrici Hell u Szikszóu moći će proizvoditi 50.000 limenki vrhunske ledene kafe na sat, preko 8 miliona komada dnevno.
Energy Coffee već je dostupna u 20 zemalja među kojima i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Rumuniji i Grčkoj. Uskoro će proizvodi biti dostupni u ekološkoj ambalaži recikliranoj 75% od aluminijumskih limenki, što je jedinstven podvig u sektoru napitaka.