Sretan Međunarodni dan kafe!

0
957
Kod svih zdravih osoba koje vole kafu, 2-3 šoljice kafe dnevno mogu povećati produktivnost

Diljem svijeta, prvog dana oktobra obilježava se Međunarodni dan kafe, koji okuplja ljubitelje najpopularnijeg napitka na svijetu, kako bi zajedno podijelili svoju ljubav prema kafi, te podržali milione poljoprivrednika koji učestvuju u procesu njene obrade.
Ljubav prema ovom napitku ne poznaje granice, što najbolje znaju članovi posade Apolla 11, koji se čak ni tokom misije na mjesec, 1969. godine, nisu odvojili od svog omiljenog NESCAFÉ napitka. Iako je u našoj zemlji kafa simbol za jutarnje buđenje, razgovor, prijateljstvo, vrijeme provedeno s dragim ljudima, slavlje i radost, neosporni su i njeni zdravstveni benefiti po ljudski organizam.
“Pored toga što nas svakodnevno razbuđuje, kofein u kafi nam olakšava fokusiranje, odnosno usmjeravanje pažnje na rješavanje zadataka koji su ispred nas. Paralelno, može pomoći našoj radnoj memoriji pri obradi novih podataka, jer smanjuje umor i povećava moć koncentracije. Kod svih zdravih osoba koje vole i dobro podnose kafu, 2-3 šoljice kafe dnevno mogu povećati produktivnost, a o tome koliko je ona neizostavan dio svakodnevnice govori i podatak da se diljem svijeta dnevno popije 475 miliona šolja NESCAFÉ kafe“, istakla je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.
Ovogodišnji Međunarodni dan kafe možete obilježiti na primjer tako što ćete probati neki novi okus svog omiljenog napitka. Na tržište Bosne i Hercegovine je stigla unaprijeđena receptura NESCAFÉ GOLD CAPPUCCINO, stvorena od pažljivo odabranih prirodnih dobivenih sastojaka, sa najfinijim zrnima kave i mlijekom u prahu, bogatog okusa i baršunaste pjene, za sve one koje žele uživati u vrhunskoj šalici NESCAFÉ kafe.
Za ljubitelje vanserijskih okusa, dostupna je limitirana verzija NESCAFÉ CLASSIC IVORY COAST, čija ručno ubrana zrna Robuste dolaze sa čak 500 metara nadmorske visine Montagnesa, na Obali Bjelokosti. Istančana NESCAFÉ Gold Espresso aroma, kreirana od stručno odabranih zrna Arabica kafe, idealna je za sve koji uživaju u bogatoj baršunastoj kremi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here