Hrnjić i Alshaiji: Unaprijediti poslovnu saradnju između BiH i Kuvajta

0
192
Ministar Hrnjić razgovarao s kuvajtskim investitorom Nasserom Alshaijijem

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas u Sarajevu s članom Upravnog odbora Kuvajtskog poslovnog vijeća i kuvajtskim investitorom Nasserom Alshaijijem.
Iz Ministarstva je saopćeno da je Alshaiji upoznao ministra Hrnjića o mogućnostima ulaganja u sektor poljoprivrede, kao i o mogućnostima dodatnog poslovnog povezivanja bosanskohercegovačkih i kuvajtskih kompanija. S tim u vezi posebno je istaknuta namjera Kuvajtskog poslovnog vijeća da u narednom periodu organizira poslovnu konferenciju koja bi okupila investitore iz BiH i Kuvajta, te kreirala nove i unaprijedila postojeće poslovne saradnje.
Ministar Hrnjić je, navedeno je u saopćenju Ministarstva, pohvalio ovu inicijativu te izrazio zadovoljstvo što ima priliku prezentirati stanje u sektoru poljoprivrede Federacije BiH koje je, u posljednjih nekoliko godina kroz sistem novčanih podrški, podržano sa iznosom većim od 500 miliona KM.
“Bila je ovo prilika da razgovaramo o izazovima ulaganja i investiranja u BiH, potencijalima koje ona nudi, kao i o saradnji bosanskohercegovačkih i kuvajtskih investitora. Rado ćemo pružiti prilike za saradnju na polju poljoprivrede, ali i kroz poslovne saradnje za sve grane privrede koje su na nju oslonjene“, kazao je ministar Hrnjić.