Preuređeno više od 20 Konzum prodavnica, uskoro otvaranje novih objekata

0
714
Konzum unapređuje svoju maloprodajnu mrežu u BiH

Početkom godine Konzum je započeo projekat intenzivnog ulaganja u unapređenje maloprodajne mreže, koja broji više od 160 prodavnica širom Bosne i Hercegovine. Do sada je završeno preuređenje više od 20 Konzum prodavnica, a u naredna dva mjeseca bit će preuređeno još 20 objekata.
“Napravili smo detaljne analize pojedinačno svih naših objekata te prema raspoloživim sredstvima započeli niz renoviranja kako bismo kupcima dodatno poboljšali ugodnost kupovine. Značajna unapređenja smo napravili u prodavnicama u Tomislavgradu, Stocu, Novom Gradu i u nekoliko manjih objekata u Sarajevu“, izjavio je Stipan Škoro, direktor Sektora maloprodaje Konzuma.
Projekat unapređenja maloprodajne mreže započeo je odlukom nove Uprave koja je ne čelu Konzuma od septembra prošle godine. Od tada do danas, napravljen je niz značajnih iskoraka koji su rezultirali jačanjem profitabilnosti kompanije. Ojačani su partnerski odnosi sa dobavljačima te vidno poboljšan asortiman sa povećanim fokusom na domaće proizvode, snižene redovne cijene više od 1000 proizvoda,a ulaganje u unapređenje mreže osim preuređenja obuhvatit će i otvaranje novih objekata.
“Intenzivno radimo na pronalaženju novih atraktivnih lokacija i u završnoj smo fazi priprema za otvorenje pet novih prodavnica. Sa nizom otvorenja ćemo početi u 4. mjesecu i vjerujem da će kupci u novootvorenim objektima biti zadovoljni kvalitetnom ponudom i cijenama“, dodao je Škoro.
Konzum je napravio još jedan iskorak te prvi u BiH uveo inovativni vid oglašavanja na prodajnim mjestima. Uz pomoć posebnih ‘short range’ projektora kupci na izlozima pojedinih Konzum prodavnica mogu vidjeti zanimljive video marketinške sadržaje i dobiti korisne informacije za što bolju kupovinu u Konzumu.