HTC predstavio svoj novi flagship HTC U12+

Novi HTC U12+ opremljen je Qualcomm® Snapdragon 845 mobilnom platformom sa X20 LTE

0
1267
U12+ posjeduje 6" zaslon 18:9 widescreen cinematic formata

U svom posljednjem izlaganju vrhunskih inovacija, HTC je predstavio model HTC U12+.
Model U12+ je najveći i najhrabriji flagship telefon ikada, koji posjeduje živopisni 6″ zaslon 18:9 widescreen cinematic formata, a opet sa olakakšanim Edge Sense 2 sistemom za intuitivnu jednoručnu interakciju pri pravljenju fotografija, pozivanju glasovnih asistenata ili svega onog što želite da uradite sa telefonom.
Od značajki HTC U12+ izdvajamo Edge Sense 2 koji prepoznaje koju ruku koristite, dajući vam slobodu da duplim dodirom navigirate uređaj, držanjem da zaključate orijentaciju zaslona, ili da stisnete strane za fotkanje i snimanje videa, zumirajući na mape…
HTC U12+ ima i najbolje ocijenjenu dual kameru. Naime, dvije kamere na prednjoj i zadnjoj strani stvaraju prelijepe fotografije sa fokusom i pozadinskim obrisima koje posjeduje DSLR. UltraSpeed Autofocus 2 sadržava potpuni Phase Detection Autofocus sensor i novi laserski autofokus koji će se pobrinuti da vam kadar nikad ne promakne, dok HDR Boost 2 omogućava da pravite fantastične fotografije u bilo kojim uslovima osvjetljenja.
2x optički i 10x digitalni zoom za fotografije glavne kamere znači da ćete uvijek biti spremni za fotografiju krupnog plana, dok video sa Sonic Zoom-om omogućava da se ‘uzumirate’ na glas, gdje zaista, istisnki postajete redatelj scene. I sa auto zoomom koji radi na jedan dodir, skoro je pa da imate Holywood u svomm džepu. Toliko je dobar da je U12+ ostvario rezultat od 103 pri DxOMark ocjeni – najviše ocijenjena kamera u industriji pametnih telefona sa dual kamerom.1
Jedna od značajki novog HTC U12+ je i vrhunski HTC BoomSound, USonic i Qualcomm® aptX™ HD audio.
Novi HTC U12+ opremljen je Qualcomm® Snapdragon 845 mobilnom platformom sa X20 LTE. Dizajniran je da nadmaši očekivanja performansi i da vas poveže i izvan Gigabit LTE download brzina i to bez da kompromitira trajanje baterije. Sa standardnih 6GB RAM memorije, U12+ nadmašuje očekivanja snage i performansi koje se očekuju od pametnog telefona. U12+ je također i VR kompatibilan za Vive Focus (ovisno o dostupnosti) te je u sinkronizaciji sa pozivima i notifikacijama, a posjeduje i mirror mode kojim ovaj pametni telefon možete pretvoriti u vlastiti VR teatar.