HTC razvio novi 5G koncentrator

0
1246
Sprint i Telstra usklađeni sa HTC-om za buduće 5G proizvode koji debitiraju 2019.

U toku protekle dvije sedmice, operateri širom svijeta saopštili su da su se pridružili HTC-u u isporuci nadolazećih 5G proizvoda. Sprint i Telstra nositi će i 5G ‘pokretno pametno čvorište’ koje je izradio HTC® – prvi takav uređaj za rad na 5G mrežama. Ovaj jedinstveni uređaj poslužiti će kao posvećeni 5G mobilni hotspot, pametni uređaj i još mnogo toga, a debitirati će 2019. godine.
“HTC vodi inovativni val za mobilne 5G tehnologije. Danas potrošači računaju na svoje pametne telefone – i operatere koji ih napajaju, za svakodnevnu upotrebu kod kuće i na poslu, ali vjerujemo da će tehnologija 5G pomoći povezati rješenja u još više aplikacija u budućnosti, stvarajući neometano iskustvo na pametnim telefonima, VR, AR i još mnogo toga“, izjavila je CherWang, predsjedavajuća i CEO HTC-a.
HTC je razvio novi 5G koncentrator kako bi iskoristio prednosti nevjerovatnih 5G brzina i povezanosti u inovativnom i prijenosnom dizajnu za kućnu, pokretnu i poslovnu upotrebu. Qualcomm-ov Snapdragon 855 + SDX 50 čipset napaja ovaj jedinstveni uređaj koji nudi prenosivost, visoke performanse, niske latencije i visoku propusnost.
Proizvod će korisnicima omogućiti korištenje 5G na više uređaja dok su u pokretu, na poslu ili kod kuće, za brzu povezivost, dijeljenje sadržaja, zabavu i još mnogo toga. Ugrađeni gigabitni Ethernet priključak nudi mrežnu kompatibilnost, a veliki zaslon osjetljiv na dodir omogućava jednostavnu upotrebu i napredne vizuale.
Uz mobilni 5G u svojoj jezgri, HTC se priprema za budućnost on-the-gomultimedijalnih i povezanih podatkovnih usluga. Sa ovim 5G pametnim središtem, HTC je ponovno na čelu tehnologije i potiče buduću sveprisutnost konvergirane tehnologije u AR, VR i drugima, nudeći sljedeću generaciju real-time usluga i aplikacija koje odlikuje visoka propusnost i niska latencija.
Budući partneri u drugim regijama, uključujući i Evropu, biće objavljeni iduće godine a dodatne pojedinosti o uređaju, uključujući specifikacije i vrijeme, bit će objavljene kasnije.