Huawei predstavio mobitel Honor 7A

0
1985
Huawei Honor 7A odlikuje se 5,7-inčnim zaslonom HD+ rezolucije

Nakon što je krajem prošlog mjeseca Huawei predstavio svoje vrhunske mobitele – P20 i P20 Pro, sada je predstavio i jedan jeftiniji model – Honor 7A.
Huawei Honor 7A odlikuje se 5,7-inčnim zaslonom HD+ rezolucije. Zaslon ima omjer stranica 18:9 zbog čega mu je i rezolucija nešto veća – 1.440 x 720 tačaka. Honor 7A dolazi u dvije izvedbe s 2 GB i 3 GB RAM-a te s po 32 GB interne memorije. U oba slučaja pogonsku snagu osigurava Snapdragon 430.
Honor 7A ima dvije kamere na stražnjoj strani kućišta. Jednu od 13 MP te drugu od 2 MP koja čak podržava i AI uz čiju pomoć odrađuje specijalne efekte tokom fotografisanja. Za snimanje fotografija i videa u lošijim svjetlosnim uvjetima Huawei je dodao i jednu bljeskalicu (LED).
S prednje strane uređaja nalazi se jedna kamera, rezolucije 8 MP. Da bi video pozivi ili selfiji bili što bolje kvalitete, i s prednje strane je također dodana jedna LED bljeskalica. Osim za snimanje fotografija i videa, prednja kamera služi i za otključavanje mobitela pomoću Face Unlock značajke.
Honor 7A podržava dvije SIM kartice te ima odvojeni utor za memorijsku karticu (microSD). Tu je i 3,5-mm audio port koji u zadnje vrijeme i nije čest gost na modernim mobitelima. Honor 7A ima kućište od staklenih stranica između kojih je metalni okvir.
Ovaj mobitel bit će dostupan u bojama: Magic Night Black, Platinum Gold i Aurora Blue. Uređaj se potrebnom energijom za rad napaja iz baterije kapaciteta 3.000 mAh. Kako je riječ o cjenovno jeftinijim modelima, skener otiska prsta je standardni, izvan zaslona.
Cijena na kineskom tržištu gdje će se početi prodavati od 13. aprila iznosit će oko 105 eura (2 GB/32 GB) i oko 130 eura (3 GB/32 GB). Kada će se pojaviti i po kojoj cijeni na ostalim tržištima za sada nije poznato.