Inovacije Schneider Electrica otkrivene na samitu u Singapuru

Na singapurskom Summitu inovacija predstavljena je irastuća mreža strateških digitalnih saveza kompanije Schneider Electric, tehnoloških partnera, EcoXpertsTM i start-upa

0
1418
Čelnik kompanije Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire na Innovation Summitu u Singapuru

Schneider Electric, predvodnik digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizaciji, ugostio je više od 1500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera na svom posljednjem Summitu inovacija u Singapuru, 20. i 21. septembra.
Stručnjaci Schneider Electrica i vodeći intelektualci s područja industrije podijelili su saznanja i hrabreideje o izazovima i mogućnostima pokretanja i digitalizovanja privrede.
Posljednje inovacije unutar EcoStruxure™ platforme, koja pruža uvećanu vrijednost u smislu bezbjednosti, pouzdanosti, efektivnosti, održivosti i spojivosti te nudi prednosti na području IoT-a, mobilnosti, clouda, analitike i cyber-bezbjednosti predstavljeni su na singapurskom Summitu inovacija.
• EcoStruxure Power: najavljena je sljedeća generacija EcoStruxure™platforme i arhitekture za distribuciju električne energije, koja će značajno povećati mogućnosti klijenata u upravljanju energijom, poboljšavajući operativnu efektivnost i pouzdanost. Najavljene su nove korisničke aplikacije (EcoStruxure Power Advisor), softver za upravljanje edge controlom (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 i Power Scada Operation 9.0), te povezani proizvodi (Powerlogic ION9000 Meter and Easergy P3 Protection Relay).
EcoStruxure Building: ova pametna, kolaborativna platforma i arhitektura dizajnirana za zgrade nudi maksimalnu energetsku efektivnost zgrada, povećanu ugodnost prostora u svim HVAC aspektima. EcoStruxure Building poboljšava se novim korisničkim aplikacijama (EcoStruxure Building Advisor), novom edge control aplikacijom (Ecostruxure Building Operation 2.0), te novim povezanim senzorima (SmartX IP Controller MPx i SmartX Room senzori).
Ecostruxure Plant & Machine: naše IIoT tehnologije kompanije Schneider Electric, uključujući integrisani softver, spremne su za pametnu proizvodnju i sposobne isporučiti nove poslovne mogućnosti za proizvođačemašina i elektropostrojenja – povećavajući profitabilnost (EcoStruxure Triconex) i produktivnost (EcoStruxure Machine Advisor).
EcoStruxure Asset Advisor: nova verzija Schneiderove aplikacije za uslugu predikcije kon kontinuiteta poslovanja u distribuciji električne energije i kritičnim upravljanjem u podatkovnim centrima, utemeljenu na oblaku i podacima, dostupnu 24/7.

Pokretanje i digitalizovanje privrede: U Singapuru predstavljene inovacije EcoStruxure™ platforme

“Svijet se pod utjecajem cvatuće digitalne privrede mijenja brže nego ikad. Tehnologije poput interneta stvari (IoT), umjetne inteligencije i analize velikih podataka doprinose efektivnosti i inovativnosti poslovnih subjekata, podižući njihovu kompetitivnu prednost“, rekao je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik i generalni direktor kompanije Schneider Electric.
On je dodao da njihove tehnologije izgrađene na EcoStruxure™ platformi, usmjeravaju moć digitalizovanja, omogućujući klijentima da postanu efektivniji, sigurniji, pouzdaniji, povezaniji i održiviji – predvodnici nove digitalne privrede.
Na dvodnevnom događanju, klijenti, partneri i dobavljači imali su mogućnost učestvovanja na Strateškim raspravama s raznovrsnim temama, raspona od ‘Redefinisanja distribucije električne energije’ do ‘Intuitivne proizvodnje zahvaljujući digitalizaciji’ i ‘Ponovno otkrivenih zgrada’.
Schneider Electric je organizovao više od 15 stručnih sjednica za učenje za svoje učesnike, na kojima je predstavio konkretne uspjehe i rješenja na raspolaganju njegovim klijentima i omogućio interaktivnu raspravu između učesnika. Konačno, Centar za inovacije površine 3700 m2 demonstrirao je cjelokupno bogatstvo softvera, rješenja i usluga kompanije Schneider Electric.
Na singapurskom Summitu inovacija predstavljena je irastuća mreža strateških digitalnih saveza kompanije Schneider Electric, tehnoloških partnera, EcoXpertsTM i start-upa. Predstavljeno je više od 20 partnera, uključujućiMicrosoft, Accenture, Cisco, Dell EMC, Autogrid, Danfoss, Somfy i AVEVA, koji nadopunjuju EcoStruxureTM rješenja kompanije Schneider Electric.