Produžen konkurs za besplatan mentoring za subjekte male privrede u FBiH

0
701
Javni konkurs produžen do 12.10.2018: Usluga mentoringa je besplatana za mala i srednja poduzeća u FBiH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta produžilo je javni konkurs za ‘Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede’ do 12.10.2018. Za ovaj projekat Ministarstvo je obezbjedilo 50.000 KM, dok će ukupan budžet za pružanje standardizirane usluge mentoringa u 2018. godini po jednom poduzeću biti maksimalno 1.000 KM.
Usluga mentoringa je besplatana za mala i srednja poduzeća u Federaciji BiH, a ima za cilj pružanje podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih poduzeća, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. Standardizirani set usluga (SSU) realizuje se preko razvojnih agencija koje imaju svoje ovlašćene mentore.
Svim zainteresovanim subjektima male privrede biće besplatno na raspolaganju stručno lice – mentor koje provodi u direktnom kontaktu i radu sa odgovornim licem poduzeća, određeni broj sati (50 sati po korisniku) i to u prostorijama korisnika (ne manje od 75% od ukupnog broja predviđenih sati).
Proces mentoringa odvija se prema metodologiji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).
Pravo da podnesu prijavu imaju:
· Subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima koji imaju sjedište na području Federacije BiH, nalaze se u većinskom privatnom vlasništvu državljana BiH, te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.
· Nisu prihvatljive prijave subjekata male privrede koji imaju registrovanu osnovnu djelatnost u oblasti namjenske industrije, proizvodnje i prerade duhana i igara na sreću.
· Korisnici poticajnih sredstava koji do završetka ovog javnog konkursa nisu izvršili svoje ranije preuzete obaveze po osnovu korištenja poticajnih sredstava Ministarstva, nemaju pravo sudjelovanja u ovom javnom konkursu.
Javni konkurs i drugi prateći dokumenti dostupni su na internet stranici Ministarstva, www.fmrpo.gov.ba. Za detaljnije informacije pisati Ministarstvu na e-mail: grant2018@fmrpo.gov.ba .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here