Huawei predstavio nove mobitele P20 i P20 Pro

0
1529
Huawei P20 i P20 Pro moći će se osim u Black i Midnight Blue nabaviti i u Twilight i Pink Gold boji

Kompanija Huawei juče je u muzeju Grand Palais u Parizu premijerno predstavila nove modele mobitela iz serije P – P20 i P20 Pro.
Huawei P20 Pro je uz 6,1-inčni zaslon dobio i tri Leica kamere sa stražnje strane kućišta, rezolucija 40 MP (RGB), 20 MP (monokromatska) i 8 MP (tele-foto), a P20 model dvije – od 12 MP i 8 MP i nešto manji, 5,8-inčni zalson. Uz to kamere imaju i senzor temperature boje pomoću kojeg bolje reproduciraju boje. Oba uređaja podržavaju i stabilizaciju slike uz pomoć umjetne inteligencije te super slow motion snimanje pri 960 sličica u sekundi.
Uz pomoć Ultra Snapshot postavke moguće je i brzinsko snimanje fotografije (0,3 sekunde) dvostrukim pritiskom na tipku za stišavanje zvuka. Kako se oba modela temelje na Kirinu 970, Huaweijevom procesoru sa umjetnom inteligencijom oba uređaja mogu automatski identificirati više od 500 scenarija u 19 kategorija te odabrati najbolje postavke za snimanje fotografija u danom trenutku.
Tu je i podrška za 4D fokus pri kojem kamera predviđa objekte u pokretu te se fokusira na njih kako bi se tokom snimanja uhvatili i najmanji detalji objekata u pokretu, piše Bug.hr.
Sa prednje strane uređaja nalazi se takozvana selfie kamera rezolucije 24 MP. Ova kamera dolazi sa postavkom uljepšavanja za što će se pobrinuti umjetna inteligencija te 3D rasvjeta za portrete.
Huawei P20 bit će dostupan u konfiguraciji s 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a P20 Pro u konfiguraciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Huawei P20 i P20 Pro moći će se osim u Black i Midnight Blue bojama nabaviti i u ekskluzivnim Twilight (ljubičasta) i Pink Gold bojama koje su postignute uz pomoć nekoliko optičkih slojeva stakla kroz koje se svjetlost odbija i pritom stvara promijenjive nijanse.