Huawei predstavio novi Mate model u Porsche izdanju

0
1740
Porsche Design Huawei Mate RS ima skener otiska prsta na zaslonu a podržava tehnologiju brzog bežičnog punjenja

Huawei je u Parizu službeno predstavio i svoj novi Mate model u Porsche izdanju – Porsche Design Huawei Mate RS. Kod ovog modela se oznaka RS odnosi na Race Sport. Uređaj je između ostalog opremljen sa zakrivljenim 6-inčnim OLED zaslonom 2K rezolucije.
Konfiguracija vezano uz stražnje kamere identična je kao kod Huawei P20 Pro modela – (40 MP, 20 MP i 8 MP). Ovaj model se u odnosu na P20 i P20 Pro modele dodatno razlikuje po tome što ima ugrađenu mikro kapsulu PCM-a, a riječ je o tehnologiji hlađenja čiji je cilj održavati sigurnu temperaturu uređaja tokom rada. Novi Mate je ujedno i prvi mobitel u svijetu sa takvom tehnologijom hlađenja.
Druga posebnost vezana je uz skener otiska prsta koji se preselio na zaslon. Ovo je ujedno i prvi Huaweijev mobitel koji podržava tehnologiju brzog bežičnog punjenja.
Porsche Design Huawei Mate RS ne očekuje se na našem tržištu, ali tamo gdje se bude prodavao cijena će mu biti 1.695 eura, odnosno 2.095 eura. Kupci će za tu cijenu dobiti uređaj sa 6 GB RAM-a, te ovisno o modelu sa 256 GB ili 512 GB interne memorije.