Humanitarnim organizacijama 450.000 KM za podršku socijalno ugroženom stanovništvu

0
51
Sredstva su namijenjena za podršku programima socijalne zaštite

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, usvojila Program utroška sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama, a na ime podrške programima socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 450.000 KM.
Tako je Muslimanskom dobrotvornom društvu ‘Merhamet’ dodijeljen iznos od 250.000 KM, Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije 75.000 KM, koliki je i iznos sredstava za Caritas Biskupije Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan, a Srpskom humanitarnom udruženju ‘Dobrotvor’ dodijeljeno je 50.000 KM.
Namjena ovih sredstava je materijalna i stručna podrška socijalno ugroženim kategorijama stanovništva tokom 2022. godine.
Korisnici sredstava su obavezni da Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike dostavljaju kvartalne izvještaje o utrošku sredstava i to najkasnije 15 dana nakon završetka kvartala, te da dodijeljena sredstva koriste namjenski i dostave izvještaj s kompletnom dokumentacijom kojom se dokazuje namjenski utrošak sredstava najkasnije do 15. januara naredne godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here