IFA 2019: Samsung predstavio širok spektar pametnih proizvoda za savremeni život

0
1259
QLED 8K TV od 55 inča najavio novu Visual Display liniju

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je na sajmu IFA 2019 obilježila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila svoju viziju, čiji je fokus na inovativnosti, umreženosti i budućnosti.
Kako je najavljeno, QLED 8K tehnologija biće dodatno unaprijeđena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok će BESPOKE serijom prilagodljivih frižidera biti predstavljene inovacije na tržištu kućanskih aparata.
Pored toga, lansiranjem novih pametnih telefona – Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, biće proširena ponuda 5G uređaja. Sve ovo ilustruje nastojanje kompanije ka kontinuiranom proširivanju portfolija uz pomoć smjelih i inovativnih prozvoda i usluga stvorenih za budućnost.
Prošle godine je lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 posto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visokog kvaliteta i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva miliona uređaja u prvoj polovini godine. Kako bi ova serija bila dodatno unaprijeđena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružiće se i verzija od 55 inča. QLED 8K TV sa dijagonalom od 55 inča u septembru će biti dostupan globalno.

BESPOKE aparati za moderne potrošače

S obzirom na to da vizuelna razlika između namještaja i kućnih aparata postaje sve manja, Samsung nastoji da dizajnira prilagodljiva rješenja u skladu sa potrebama korisnika. Baš zato novi revolucionarni BESPOKE frižideri kompanije Samsung stižu u Evropu.

Novi revolucionarni BESPOKE frižideri kompanije Samsung stižu u Evropu

Za korisnike koji žele da budu još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu rernu Dual Cook Steam Oven. Uz savremen dizajn dolaze i nevjerovatne mogućnosti u pogledu performansi. Rerna je postavljena vertikalno i karakterišu je teksturisane površine sa novim interfejsom. Uz pomoć Dual Cook Steam opcije, u različitim odjeljcima, omogućeno je istovremeno pripremanje hrane procesom konvekcije i na pari.
Samsung kuhinjske inovacije već su pomogle u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Međutim, na sajmu IFA 2019 najavljena je još bliža saradnja sa kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane. U međusobnoj saradnji do sada je razvijeno mnoštvo inovacija, poput pametnih spiskova za nabavku na Samsung Family Hub frižiderima, čime svako iskustvo kuhanja postaje mali društveno odgovorni projekat.
Kako prosječni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako uređaj za osvježavanje odjeće AirDresser izgleda kao garderober ili ogledalo. Uz to, lansiran je i Air Purifier AX9500, prvi Wind-FreeTM sistem za prečišćavanje vazduha na svijetu. Uz modularni dizajn ovaj uređaj će se uklopiti u svaki dom, a pomoću troslojnog sistema filtriranja, smanjiće prisustvo štetnih gasova, prašine i alergena u vazduhu.

POWERstick Jet bežični usisivač

Uz novi POWERstick Jet™ bežični usisivač od 200 W korisnici će imati priliku da iskuse moć usisavanja u industriji. Petoslojni HEPA sistem filtriranja i baterija koja traje sat vremena omogućavaju da se ukloni 99,999 odsto čestica prašine i alergena, sprječavajući da se one vrate u vazduh kroz izduvni ventil.

Proširivanje 5G Galaxy portfolija: Novi Galaxy A90 5G

Od kada je Galaxy S10 5G predstavljen ranije ove godine, Samsung je u saradnji sa globalnom mrežom partnera kontinuirano radio na omogućavanju pristupa 5G mreži svim korisnicima.
Danas je kompanija dodatno ojačala svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Evropi biti dostupan od oktobra. Upotrebom ovog telefona, korisnici će moći da brzo preuzimaju sadržaje visokog kvaliteta i dijele video materijal u realnom vremenu, uz ekran od 6.7 inča sa FHD+ Super AMOLED Infinity-U displejem, te da uživaju u bateriji od 4,500 mAh i glavnoj kameri od 48 MP.

Galaxy Fold ima prvi u svijetu Infinity Flex displej od 7.3 inča koji se preklapa

Stiže i Galaxy Fold

Kompanija je potvrdila i da će od 18. septembra dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj, Singapuru i Velikoj Britaniji, dok će nakon toga uslijediti i zvanična prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama.
Zahvaljujući revolucionarnom korisničkom iskustvu, vrhunskim završnim detaljima, jedinstvenom savitljivom ekranu, svestranoj kameri i premijum performansama, Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije.
Galaxy Fold posjeduje prvi na svijetu Infinity Flex displej od 7.3 inča koji se preklapa u kompaktan uređaj sa ekranom na poklopcu i nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja video zapisa, igranja igrica i raznih drugih opcija koje će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo.
Kada je riječ o bojama, uređaj dolazi u dvije nijanse, Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima biće dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen najnoviji tip konekcije.

Novi Galaxy Tab S6

Tokom ovog ljeta kompanija Samsung predstavila je i mnoštvo drugih proizvoda, nastalih kao rezultat posvećenosti u pružanju izuzetnog iskustva, bez kompromisa u pogledu kvaliteta. Galaxy Note10 i Note10+ pružaju neprikosnovene performanse koje korisnicima omogućavaju da rade ili istaknu svoju kreativnu stranu, čak i dok su u pokretu.
Novi Galaxy Tab S6 dolazi u paketu sa prepoznatljivom S Pen olovkom i predstavlja prvi tablet sa dvojnom kamerom sa Ultra Wide Lens objektivom i super AMOLED ekranom od 10.5 inča. Dizajniran za multitasking korisnike koji ne žele da budu opterećeni težinom laptopa, Galaxy Book S kombinuje nosivost i umreženost pametnih telefona sa moćnom produktivnošću kompjutera. Pored toga, Samsung će 6. septembra lansirati i novi Galaxy Watch Active2.