Imenovan novi Nadzorni odbor UNIQA Bosna i Hercegovina

Adel Bahtanović imenovan je za novog predsjednika Nadzornog odbora, dok su Boris Palichev i Philip Mihaylov novi članovi Nadzornog odbora UNIQA Bosna i Hercegovina

0
140
Uz direktoricu Olević, osnaženi tim UNIQA osiguranja u BiH sa novim članovima Nadzornog odbora

Osiguravajuće društvo UNIQA Bosna i Hercegovina, kao dio UNIQA Grupe prisutne u 18 zemalja i peta na tržištu osiguranja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nastavlja sa implementacijom poslovnog modela ‘UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti’ koji je započet 2021. godine.
Naredni korak transformacije fokusiran je na zemlje Jugoistočne Evrope (SEE), kreirajući organizaciju poslovanja u potpunosti usmjerenu na klijente, kvalitetniju uslugu, digitalizaciju i efikasnije i uspješnije poslovanje na svim tržištima
Regija Jugoistočne Evrope (SEE), koja se sastoji od Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, treća je najveća grupa kompanija u okviru UNIQA Customer & Markets International sa premijom od 245 miliona eura i oko 1.700 zaposlenih. Sa ukupnim tržištem od preko 2 miliona klijenata, SEE zemlje predstavljaju veliki potencijal za rast i razvoj kroz poboljšanu regionalnu saradnju, upravljanje podacima, fokus na klijente i inovacije.
Nakon što su postavljeni temelji za UNIQA 3.0, grupa zemalja u SEE regiji dodatno je osnažena posvećenim regionalnim timom za svaki poslovni model i poslovnu oblast sa Senadom Olević kao generalnom direktoricom UNIQA BiH i novim članovima Nadzornog odbora.
Adel Bahtanović imenovan je za novog predsjednika Nadzornog odbora, dok su Boris Palichev i Philip Mihaylov novi članovi Nadzornog odbora UNIQA Bosna i Hercegovina.
Prateći svoju strategiju, UNIQA je snažno posvećena ulaganju u svoje ljude i njihov rast pružajući im nove mogućnosti za napredovanje u karijeri, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.
Primjena najbolje međunarodne prakse na svim tržištima SEE regije omogućit će implementaciju strategije rasta i unapređenje svih poslovnih procesa sa centralnim fokusom na kupce, kao primarnim ciljevima strategije ‘UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti’.
Podsjetimo, UNIQA BiH je članica jedne od vodećih evropskih osiguravajućih kuća – austrijske UNIQA grupe, koja ima 200-godišnju tradiciju poslovanja na 18 evropskih tržišta i ima 16 miliona klijenata. UNIQA posluje u Bosni i Hercegovini više od 20 godina i među vodećim je kompanijama na tržištu. Prepoznata kao moderna kompanija koja ide u korak sa najnovijim trendovima, postavlja standarde u inovacijama i uslugama za korisnike, te sa više od 700.000 klijenata, UNIQA Bosna i Hercegovina je lider u životnom osiguranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here