Informativni kanal A2, ekskluzivni CNN partner, uskoro u Albaniji

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu CNN-a i kompanije Gener2, u Albaniji će uskoro biti lansiran informativni kanal A2

0
2812
Medijsko partnerstvo: Greg Beitchman i Bashkim Ulaj

Gener2, jedna od vodećih kompanija u Albaniji, objavila je lansiranje prvog informativnog kanala A2, u ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, svjetskim informativnim liderom.
Glavni produkcijski centar novog kanala bit će smješten u Tirani, dok će informativni centri biti rasprostranjeni po drugim gradovima Albanije i regiona.
A2 informativni program rezultat je partnerstva dva značajna i dokazana brenda,kompanija Gener2 i CNN. Budući da su obje lideri u svojim sektorima, Gener2 i CNN sjedinit će svoju lokalnu i globalnu ekspertizu, standarde i kapacitete za lansiranje novog news kanala.
Nova informativna televizija, koja će sa emitovanjem 24 sata vijesti krenuti do kraja godine, bit će namijenjena stanovnicima Albanije,ali i velikom broju Albanaca koji žive u dijaspori.
“Pokretanjem CNN partnerske televizije, sa sjedištem u Tirani, željeli smo da podignemo ljestvicu u proizvodnji informativnog sadržaja i promijenimo medijsku stvarnost u Albaniji, nudeći brz, analitičan i kredibilan izvor informacija”, izjavio je Bashkim Ulaj, CEO kompanije Gener2.
Kao ekskluzivni CNN afilijacijski partner, novi kanal će svoju originalnu programsku šemu dodatno obogatiti i selekcijom odabranog CNN programa i vijesti, prevedenih na albanski jezik.
“A2 ima potencijal da donese novi i jedinstven stil novinarstva u Albaniji, samim tim što predstavlja ekskluzivno partnerstvo CNN-a za ovu zemlju i postaje dio mreže od preko 1.100 svjetskih afilijacija”, rekao je Greg Beitchman, potpredsjednik, Content Sales and Partnerships, CNN International Commercial.