Informativni kanal A2, ekskluzivni CNN partner, uskoro u Albaniji

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu CNN-a i kompanije Gener2, u Albaniji će uskoro biti lansiran informativni kanal A2

0
2390
Medijsko partnerstvo: Greg Beitchman i Bashkim Ulaj

Gener2, jedna od vodećih kompanija u Albaniji, objavila je lansiranje prvog informativnog kanala A2, u ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, svjetskim informativnim liderom.
Glavni produkcijski centar novog kanala bit će smješten u Tirani, dok će informativni centri biti rasprostranjeni po drugim gradovima Albanije i regiona.
A2 informativni program rezultat je partnerstva dva značajna i dokazana brenda,kompanija Gener2 i CNN. Budući da su obje lideri u svojim sektorima, Gener2 i CNN sjedinit će svoju lokalnu i globalnu ekspertizu, standarde i kapacitete za lansiranje novog news kanala.
Nova informativna televizija, koja će sa emitovanjem 24 sata vijesti krenuti do kraja godine, bit će namijenjena stanovnicima Albanije,ali i velikom broju Albanaca koji žive u dijaspori.
“Pokretanjem CNN partnerske televizije, sa sjedištem u Tirani, željeli smo da podignemo ljestvicu u proizvodnji informativnog sadržaja i promijenimo medijsku stvarnost u Albaniji, nudeći brz, analitičan i kredibilan izvor informacija”, izjavio je Bashkim Ulaj, CEO kompanije Gener2.
Kao ekskluzivni CNN afilijacijski partner, novi kanal će svoju originalnu programsku šemu dodatno obogatiti i selekcijom odabranog CNN programa i vijesti, prevedenih na albanski jezik.
“A2 ima potencijal da donese novi i jedinstven stil novinarstva u Albaniji, samim tim što predstavlja ekskluzivno partnerstvo CNN-a za ovu zemlju i postaje dio mreže od preko 1.100 svjetskih afilijacija”, rekao je Greg Beitchman, potpredsjednik, Content Sales and Partnerships, CNN International Commercial.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here