Inspektori u Tuzli izvršili 20 kontrola, podneseno 13 prekršajnih naloga

0
104
Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 11 objekata i izdato 39 prekršajnih naloga

Iz Porezne uprave Federacije BiH danas je saopćeno da su na području Tuzle inspektori Kantonalnog poreznog ureda Tuzla jučer izvršili 20 inspekcijskih kontrola, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku i pekarsku djelatnost, a s ciljem provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.
U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su pet neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, te jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.
Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su četiri objekta, te je podneseno 13 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 32.050 KM.
Iz Porezne uprave obavještavaju porezne obveznike da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda, te pozivaju porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.