Instaliran električni punjač na dionici Sarajevo-Tuzla

0
183
Instaliran e-punjač MOON u sklopu tvornice Alma Ras, ispred Factory store-a, nekadašnjeg outleta u Olovu

Da sve više privrednika prepoznaje značaj očuvanja životne sredine i neophodnost infrastrukture za električna vozila pokazuje podatak da je nedavno instaliran električni punjač na dionici puta Sarajevo-Tuzla.
“Posebno nam je draga činjenica da je Uprava tvornice Alma Ras, na čelu sa Rasimom Memagićem, generalnim direktorom i predsjednikom Uprave, odlučila biti primjerom i instalirala električni punjač MOON u sklopu tvornice, ispred Factory store-a, nekadašnjeg outleta u Olovu. Svaki instaliran punjač na našim cestama širom BiH znači smanjenje C02 emisija i pametnu mobilnost”, kazao je Haris Muratović, brend menadžer marke MOON.

Punjenje će biti na sunčevu energiju uz nultu stopu emisije CO2

“U okviru novog koncepta Alma Ras outleta koji sada nosi naziv Factory store, željeli smo našim kupcima pružiti dodatne pogodnosti. Kupci će uživati u moderno opremljenom enterijeru i u startu nižim cijenama, a pritom će imati priliku za odmor i kafu u Coffee corneru gdje ima mjesta i za najmlađe i njihovu maštu. U skladu sa strategijom društvene i ekološke odgovornosti, a u saradnji s kompanijom Porsche BH i brendom Moon, instalirali smo punjač za električna vozila, namijenjen svim vozilima s Type 2 utikačem. Ovo je ujedno prvi punjač s besplatnim punjenjem za sva e-vozila, hibride i plug-in vozila, na potezu Sarajevo – Tuzla. Zahvaljujući solarnoj elektrani izgrađene za vlastite potrebe, a u koju je kompanija Alma Ras investirala prošle godine, punjenje će biti na sunčevu energiju uz nultu stopu emisije CO2”, rekao je Alli Agbar Mašić, projekt menadžer.