Intesa Sanpaolo Banka BiH i EBRD potpisali kreditnu liniju za hipotekarne kredite

0
922
Ugovor su potpisali Almir Krkalić, predsjednik Uprave ISB BiH i šef EBRD Ureda za BiH Ian Brown

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za hipotekarne kredite u iznosu od 15 miliona eura.
“Ovo je nastavak dugogodišnje uspješne saradnje naše banke sa EBRD-om, kako u finansiranju malih i srednjih preduzeća, tako i stanovništva. Intesa Sanpaolo Banka spada u tržišne lidere u BIH u dijelu finansiranja stanogradnje i kupovine stanova. Današnjim potpisivanjem kreditne linije nastavljamo našim klijentima nuditi stambene kredite za adaptaciju, izgradnju i kupovinu stambenog prostora sa još povoljnijim uslovima”, rekao je Almir Krkalić, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.
Šef EBRD Ureda za BiH Ian Brown izrazio je uvjerenje da će ova kreditna linija obezbijediti stanovništvu stvaranje boljihuslova življenja, a s druge strane podstaknuti građevinsku industriju, kao i rast cjelokupne bh. privrede.
Evropska banka za obnovu i razvoj trenutno podržava ekonomije u 38 država u Evropi, Africi i Aziji. U Bosni i Hercegovini prisutna je više od 15 godina i investirala je blizu 2,5 milijarde eura u više od 160 projekata podržavajući između ostalog privatni sektor, razvoj infrastrukture i zelenu energiju.