Izabran projektant za izgradnju brze ceste od Bihaća do Velike Kladuše

Konzorcij, kojeg čini grupa ponuđača Institut za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka i Trasa d.o.o. Sarajevo, dao je najbolju ponudu i izabran je za projektanta

0
1156
Idejni projekt će biti urađen za puni profil brze ceste u dužini od 47 kilometara

Nakon provedene tenderske procedure JP Autoceste FBiH je izabralo projektanta za izradu idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Hrvastka, a vrijednost ugovora je 4.397.775,53 KM sa uračunatim PDV-om.
Konzorcij, kojeg čini grupa ponuđača Institut za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka i Trasa d.o.o. Sarajevo, dao je najbolju ponudu i izabran je za projektanta. Idejni projekt će biti urađen za puni profil brze ceste u dužini od 47 kilometara. Rok za izradu projektne dokumentacije je osam mjeseci.
Početak dionice je u zoni graničnog prijelaza Maljevac, a kraj na spoju trase brze ceste sa planiranom obilaznicom Bihaća. Na dijelovima dionice gdje su zahtjevniji geometrijski i saobraćajni elementi potrebno je provjeriti potrebu izgradnje dodatne trake za spora vozila.
Finansijska sredstva su osigurana u budžetu Vlade FBiH u okviru Programa utroška dijela sredstava ‘Kapitalni transferi javnim poduzećima – Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.