Izboru Miss Federacije BiH

0
1430
Izboru Miss Federacije BiH bit će održan u Centru za kulturu Lukavac 18. septembra

Ove godine izbor ‘Miss BiH za Miss Svijeta’ obilježava svoj veliki jubilej 25 godina rada. Nastavlja se tradicija afirmacije mladosti, humanosti i ljepote sa svrhom.
Djevojke iz cijele Federacije BiH takmiče se za titulu Miss Federacije i plasman u veliko državno finale ‘Miss BiH za Miss Svijeta 2020’. Program će obogatiti brojni muzički gosti.
Iako u vanrednim okolnostima izbor ‘Miss Federacije BiH 2020’ održat će se 18. septembra u Domu kulture Lukavac, uz sve propisane epidemiološke mjere zaštite zbog koronavirusa. A cijelu manifestaciju će pored Federalne TV prenositi i RTV TK.
U pripremi ovog velikog svečanog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali brojne ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac gdje su snimale i video klipove koje će gledaoci imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.
Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije ‘List’ u Lukavcu (17.-19. septemvar)koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.
Izbor Miss Federacije BiH ove godine ima moto ‘Ljepota sa svrhom’ i postao je tradicionalna manifestacija u BiH u kojoj sa ponosom sudjeluju mladi sa područja cijele BiH.
“Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i Tuzlanskog kantona, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture”, izjavila je Stela Zubak Jovanović, izvršni direktor Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta.