Izgradnja zgrade socijalnog stanovanja u Tuzli

0
868
Novac će biti utrošen za finansiranje projekata obnove i infrastukture gdje žive raseljena lica

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ozvaničit će 2. jula ove godine početak radova na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja u Tuzli, koja se gradi u sklopu projekta ‘Zatvaranja kolektivnih centara – CEB II’.
Riječ je o izgradnji zgrade sa 66 stanova u Tuzli, na lokalitetu Solina, gdje će biti smještene osobe koje sada žive u kolektivnom centru Mihatovići.
Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo četiri miliona KM, a rok za završetak radova je 420 kalendarskih dana.
Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra, u kojima danas živi više od 7.200 građana BiH. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS i Brčko distriktu, te više od 76% u FBiH.
U ovoj godini planiran je početak izgradnje ili rekonstrukcija ukupno 20 zgrada socijalnog stanovanja sa 836 stanova, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here