Inženjeri Cementare Lukavac predavači na ECRA seminaru u Austriji

0
1504
Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri FCL-a, učestvovali su na ECRA seminaru u Salzburgu

Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri Fabrike cementa Lukavac, učestvovali su 27. i 28. juna kao predavači na međunarodnom ECRA seminaru u austrijskom gradu Salzburgu.
Organizator seminara European Cement Research Academy (ECRA) iz Düsseldorfa, koja okuplja najveće evropske proizvođače, ovaj susret predstavnika cementne industrije posvetio je primjeni moderne tehnologije u procesu hlađenja klinkera.
“Biti predavač na jednom ovako prestižnom događaju za nasje samo još jedna potvrda da ulaganja Lukavac Cementa u najmoderniju tehnologiju i edukaciju uposlenika jeste najbolji put da budemo ravnopravan član u evropskoj porodici najboljih proizvođača cementa. Kao jedini predstavnici iz BiH i regiona, kolega Rizvić i ja, pozvani smo da učesnicima seminara iz Njemačke, Austrije, Švicarske i drugih zemalja EU, prenesemo operativna iskustva sa hladnjakom klinkera u našoj fabrici. Zahvaljujući ulaganjima od preko 25 miliona maraka u sistem prihvata i doziranja alternativnih goriva, predkalcinator, hladnjak klinkera, SNCR sistem za redukciju NOx, kao i u bypass prašine,omogućena je sigurna i visokokvalitetna proizvodnja sa emisijama koje zadovoljavaju najstrožije EU norme. Time smo se ujedno svrstali u najmodernije fabrike cementa ove vrste u Evropi“, istakao je process manager Emir Ćilimković.
Tokom seminara inženjeri Lukavac Cementa imali su priliku diskutovati sa evropskim kolegama o novim dostignućima i istraživanjima u proizvodnji cementa, kao i posjetiti austrijsku fabriku cementa Leube.
Fabrika cementa Lukavac vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here