Izmještanje posla iz kancelarija: Mobilni telefoni i laptopi imaju ključnu ulogu

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo zarad kontinuirane povezanosti na svim uređajima i platformama

0
1120
Novi Samsung Galaxy Book S nudi konstantnu konekciju, donoseći iskustvo pametnih telefona na laptop

Čak 42 posto zaposlenih provodi više od tri sata dnevno radeći na svojim mobilnim telefonima, dok je taj procenat još veći kod zaposlenih milenijalaca i dostiže 51 posto, rezultati su istraživanja analitičke kompaniji CSS Insight.
Korisnici kojima je mobilni telefon primarni uređaj čine sve veći dio radne snage, pa je potražnja za neograničenom povezanošću u porastu. Kako bi pomirili njihove potrebe i zahtjeve savremenog biznisa, kompanija Samsung Electronics je proširila strateško partnerstvo sa Microsoftom sa željom da pomogne ljudima da budu što produktivniji na svakom uređaju koji koriste, gdje god da se nalaze.
Jedan od vodećih trendova u savremenom svijetu biznisa je izmještanje posla iz kancelarija, a mobilni telefoni i laptopi sve više preuzimaju ulogu pokretne radne stanice, koja omogućava korisnicima da ostanu umreženi i fokusirani na svoje obaveze. Počevši od ekskluzivne Microsoft integracije u okviru novog Galaxy Note10 uređaja, oni će sada imati jednostavan način za neometan rad između pametnog telefona i računara, dok tek predstavljeni Galaxy Book S laptop pruža potpuno novo iskustvo rada na računaru uz neprikosnovenu mobilnost i performanse nove generacije.
“Vjerujemo da je industrija mobilnih telefona na vrhuncu transformacije, one u kojoj uređaji omogućavaju neograničeno i kontinuirano iskustvo umrežavanja, gdje god da se nalazimo. Otvorena saradnja, kao što je partnerstvo sa kompanijom Microsoft, ključna je za pionirske poduhvate u donošenju nove generacije mobilnog iskustva. Kako nove tehnologije poput 5G postaju realnost, naše partnerstvo će imati sve važniju ulogu u želji da omogući ljudima da žive dinamičnije, fleksibilnije”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor IT i mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics.
“Naša ambicija je da pomognemo ljudima da budu što produktivniji na svakom uređaju koji koriste, gdje god da se nalaze, a kombinacija našeg iskustva sa Samsungovim moćnim uređajima čini da to postane realnost”, izjavio je Satja Nadela, izvršni direktor kompanije Microsoft.
Potrošači žive i rade koristeći više uređaja, potreba za boljom i lakšom povezanošću je očigledna. Današnji način povezivanja uređaja je često podijeljen – korisnici PC-a moraju da prekinu rad kako bi pogledali telefon ili otvorili aplikaciju i poslali fotografiju, video ili fajlove na svoj računar. Umjesto toga, korisnici žele svijet u kojem se njihovi fajlovi sinhronizuju automatski, kako bi mogli da započnu projekat na jednom uređaju i nastave ga na drugom, bez ometanja.
Samsung i Microsoft takođe prevazilaze jaz između mobilnosti i performansi sa novim Samsung Galaxy Book S laptopom koji je predstavljen na unpacked događaju za Galaxy Note 10/10+ u Njujorku. Ovaj uređaj nudi konstantnu konekciju, donoseći iskustvo pametnih telefona na laptop. Galaxy Book S ima ugrađenu LTE konektivnost, moćnu bateriju koja omogućava čak 23 sata kontinuiranog korištenja sa samo jednim punjenjem, a pored ovoga za punjenje se može koristiti isti punjač kao kod Note10 telefona, zbog USB-C porta.
Uređaj nudi beskompromisne performanse uz pomoć Snapdragon 8cx kompjuterske platforme, prve u svijetu PC platforme od 7 nanometra, kreirane za računare. Ultra tanak, izuzetno lagan dizajn omogućava mobilno iskustvo korištenja računara. Po svim svojim karakteristikama Galaxy Book S predstavlja demonstraciju nove generacije proizvoda, spremne za 5G tehnološku eru neometanog i neprimjetnog povezivanja među uređajima.