JYSK donacijom udruzi ‘Put u život’ najavio otvaranje trgovine u Orašju

0
256
JYSK obradovao štićenike udruge 'Put u život' iz Orašja novim proizvodima za uređenje prostora

Međunarodni danski maloprodajni lanac JYSK obradovao je štićenike udruge ‘Put u život’ iz Orašja novim proizvodima za uređenje prostora. Tim povodom, najavljeno je i otvaranje JYSK trgovine u ovom gradu.
District manager JYSK-a Gordana Stanić posjetila je udruga osoba s posebnim potrebama, gdje je u prisustvu koordinatorice udruge Hajre Halilović donirala proizvode za uređenje prostora u kojem borave, kako bi im barem malo i uljepšali njihov boravak.
“Uvijek se trudimo prepoznati potrebe sredine u koju dolazimo. Našim dolaskom u Orašje ne otvaramo samo nova radna mjesta već svojim angažmanom u obliku ove donacije odgovaramo na stvarne potrebe ovog grada i njegovih stanovnika. Vjerujemo da će nam ovakvo ulaganje pružiti najveću moguću nagradu zauzvrat”, izjavio je Ivan Protega, retail manager JYSK-a za Sloveniju i BiH.
Osnovna misija udruge je uključivanje osoba sa teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu kako bi im se osigurala ravnopravnosti, prihvaćanje i poštivanje njihovih različitosti. Radi se o jedinoj organizaciji na sjeveroistoku BiH koja ima kompletan defektološki tretman, a koja djeluje na lokalnom i regionalnom nivou.
JYSK trgovina u Orašju svoja vrata za kupce će otvoriti 10. juna na adresi II. ulica bb. Trgovina će poslovati na preko 1.200 m2 i zapošljava sedam novih radnika.
JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas JYSK grupacija posluje sa preko 3.000 trgovina u 51 državi širom svijeta. Kompanija posluje kao dio grupacije Lars Larsen Group koja je u vlasništvu porodice Larsen, sa godišnjim prometom od 4,8 milijardi eura. JYSK zapošljava 26.500 zaposlenika uz godišnji promet od 4,1 milijardu eura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here