JYSK donacijom udruzi ‘Put u život’ najavio otvaranje trgovine u Orašju

0
392
JYSK obradovao štićenike udruge 'Put u život' iz Orašja novim proizvodima za uređenje prostora

Međunarodni danski maloprodajni lanac JYSK obradovao je štićenike udruge ‘Put u život’ iz Orašja novim proizvodima za uređenje prostora. Tim povodom, najavljeno je i otvaranje JYSK trgovine u ovom gradu.
District manager JYSK-a Gordana Stanić posjetila je udruga osoba s posebnim potrebama, gdje je u prisustvu koordinatorice udruge Hajre Halilović donirala proizvode za uređenje prostora u kojem borave, kako bi im barem malo i uljepšali njihov boravak.
“Uvijek se trudimo prepoznati potrebe sredine u koju dolazimo. Našim dolaskom u Orašje ne otvaramo samo nova radna mjesta već svojim angažmanom u obliku ove donacije odgovaramo na stvarne potrebe ovog grada i njegovih stanovnika. Vjerujemo da će nam ovakvo ulaganje pružiti najveću moguću nagradu zauzvrat”, izjavio je Ivan Protega, retail manager JYSK-a za Sloveniju i BiH.
Osnovna misija udruge je uključivanje osoba sa teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu kako bi im se osigurala ravnopravnosti, prihvaćanje i poštivanje njihovih različitosti. Radi se o jedinoj organizaciji na sjeveroistoku BiH koja ima kompletan defektološki tretman, a koja djeluje na lokalnom i regionalnom nivou.
JYSK trgovina u Orašju svoja vrata za kupce će otvoriti 10. juna na adresi II. ulica bb. Trgovina će poslovati na preko 1.200 m2 i zapošljava sedam novih radnika.
JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas JYSK grupacija posluje sa preko 3.000 trgovina u 51 državi širom svijeta. Kompanija posluje kao dio grupacije Lars Larsen Group koja je u vlasništvu porodice Larsen, sa godišnjim prometom od 4,8 milijardi eura. JYSK zapošljava 26.500 zaposlenika uz godišnji promet od 4,1 milijardu eura.