JYSK isplatio zaposlenicima preko 360 hiljada KM bonusa

0
630
Svakom od zaposlenika najuspješnije prodavnice JYSK-a isplaćen bonus od preko 4.500 KM

Jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenicima su isplate bonusa koji mogu premašiti iznose od više hiljada KM. Budući da je danski maloprodajni lanac i tokom finansijske godine 2020/2021. poslovao veoma uspješno, pojedinačni su bonusi zaposlenika, koji rade u trgovinama prema ostvarenom rastu prometa, isplaćeni u iznosima preko 4.500 KM, a ukupno isplaćen godišnji bruto bonus zaposlenicima u BiH prodavnicama iznosi 362.987 KM.
“JYSK je ponosan na svoj sistem bonusa, jer ga smatramo izuzetno motivirajućim za naše zaposlenike, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposlenici svake naše trgovine imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu sa rastom prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, a visina bonusa zavisi samo o rastu prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sistem se pokazao veoma uspješnim, jer su naši zaposlenici motivirani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u trgovini, ovaj model iznimno potiče timsku atmosferu. U konačnici imamo zadovoljne zaposlenike i kupce koji imaju najkvalitetniju uslugu”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, country managerica JYSK-a.
Tokom finansijske godine 2020/2021. najuspješniji tim JYSK-a sa najvećim isplaćenim bonusom bio je tim prodavnice iz Cazina, koji prate timovi iz Viteza i Bugojna.