Kako da se moji proizvodi nađu na policama dm-a

0
488
Mladim poduzetnicama i poduzetnicima dm predavači otkrili korisne savjete

Predstavnici kompanije dm, u Startup studiju Fondacije Mozaik u Sarajevu, u petak 17. jula održali su predavanje na kojem su pobliže predstavili uslove ulistanja novih domaćih proizvoda u lanac dm prodavnica. Cilj predavanja bio je mladim proizvođačima otkriti korisne informacije i savjete kako bi se njihovi proizvodi našli na policama dm-a.
Osim u Sarajevu, putem live streama predavanje je bilo moguće pratiti i online, a predstavnicima Startup mreže obratili su se Admira Isaković, članica Uprave i voditeljica Nabave i Marketinga dm-a i Anes Cerić, asortiman menadžer u dm-u.
Prisutnima su prezentirana i konkretna iskustva koja su mladi proizvođači stekli tokom rada sa članovima dm tima u okviru društveno odgovorne inicijative ‘Startajmo ZAJEDNO’ iz 2018. godine, zahvaljujući kojoj je deset domaćih proizvođača tada dobilo priliku da kroz lanac dm prodavnica svoje proizvode plasira na bh. tržište.
Predavanje je moderirao Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik, koja će, kako je najavljeno, u svom Startup studiju, mladim poduzetnicama i poduzetnicima nastaviti pružati prilike za usvajanje novih znanja i vještina.
Puljić je kazao da u Startup studiju, pored otvorene prilike za partnerska ulaganja do 40.000 KM, mladi na raspolaganju imaju i podršku računovodstvenog, pravnog, prodajnog i marketing tima kako bi što uspješnije poslovali i razvijali svoje poslovne ideje. Podsjetio je da je Startup studio do sada pokrenuo 83 društvena biznisa, a jedan od njih, Igraj Uči, Rasti uspješno prodaje svoje proizvode u dm prodavnicama te da se nada da će ovakvi susreti omogućiti nova partnerstva i saradnje na obostranu korist i zadovoljstvo.