KBF: Bez više investicija nema značajnijeg ekonomskog rasta

0
1573
Kopaonik biznis forum okupio je više od 1200 predstavnika vladinog i nevladinog sektora, privrednika i diplomatskog kora

Kopaonik biznis forum je pokazao da dobre makroekonomske uslove treba pretvoriti u održivi rast, ali i da bez podizanja nivoa investicija neće biti značajnijeg rasta, istakao je na zatvaranju 25. Kopaonik biznis foruma predsjednik Saveza ekonomista Srbije i predsjednik programskog odbora KBF, Aleksandar Vlahović.
Ovogodišnji Forum okupio je više od 1200 predstavnika vladinog i nevladinog sektora, domaćih i stranih privrednika, međunarodnih eksperata i diplomatskog kora, što je najveći broj učesnika do sada. Tokom četiri dana, učesnici su bili u prilici prisustvovati na 22 panela, 3 plenarne sesije, 6 specijalnih događaja i 3 specijalna obraćanja.
Zaključci 25. Kopaonik biznis foruma bit će pretočeni u dokument Kopaonik konsenzus, koji će biti upućen široj i stručnoj javnosti, Vladi Srbije i Narodnoj banci Srbije, kreatorima ekonomske politike.
Na forumu se govorilo o digitalizaciji, obrazovanju, kreativnoj ekonomiji i razvoju nauke dok su centralne teme bile strukturne reforme, restrukturiranje državnih preduzeća, završetak privatizacije, konverzija dobrih makroekonomskih uslova u trajni rast te geopolitička pozicija Srbije i tempo napretka ka EU.
Predsjednik Udruženja korporativnih direktora Srbije, Dragan Đuričić, na zatvaranju Foruma istakao je da je zadatak učesnika Foruma da daju dijagnoze koje neko treba da harmonizuje i usmjeri u dobrom pravcu.
Naredni, 26. Kopaonik biznis forum bit će održan od 3. do 6. marta 2019. godine.