Kenan Magoda novi direktor preduzeća ZOI’84

0
758
Magoda: Nastojat ću preduzeće ZOI’84 izvuči iz krize

Za novog direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI’84 izabran je Kenan Magoda, a koji je ranije bio izvršni producent producent Sarajevo Film Festivala (SFF) i generalni menadžer marketinške agencije.
“Kenan Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. Na poziciju direktora, Kenan Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo film festivala i generalnog menadžera marketinške agencije. U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta”, saopćeno je iz ZOI’84.
On je u obraćanju javnosti rekao da je iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, s velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvuče iz krize i od njega napravi ozbiljnu tržišno orjentisanu kompaniju.