Sparkasse Bank i ove godine u eko akciji za čiste vode BiH

0
882
U ponudi Sparkasse Bank i police osiguranja od posljedica nezgode Vienna osiguranja

Tokom ljeta, Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa eko akcijom ‘Voda je život, neka bude čista’ tokom koje će, u saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna, očistiti pet vodenih lokaliteta u BiH.
U ovogodišnjoj akciji, u periodu od jula do septembra, Sparkasse Bank će se uključiti u akcije čišćenja pet vodnih lokaliteta, i to: jezera Boračko, Buško i Jablaničko, te rijeka Bosna i Željeznica.
“Nama je zadovoljstvo opet učestvovati u ovoj akciji, i na ovaj način biti dijelom zajednice u kojoj radimo. Drago nam je i što je akcija dobro prihvaćena od strane lokalnih zajednica. Upravo zato ove godine se pored finansijske podrške, naši uposlenici iz poslovnica širom BiH i sami uključuju u akcije na terenu, a sve sa ciljem poboljšanja uvjeta života zajednice“, kazali su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.
Društveno odgovorno poslovanje, naročito na polju ekologije i rad sa mladima je dio strateškog okvira Sparkasse Bank.
“Kao ronilačkom klubu, kome je čista voda ‘prirodno stanište’, drago mi što smo i ove godine dio akcije, zajedno sa zaposlenicima Sparkasse Bank i ove godine grupom srednoškolaca. Ovaj projekt donosi svake godine sve bolje rezultate, i naša je ideja i cilj da ovim akcijama podignemo razinu svijesti o potrebi očuvanja čiste vode“, rekao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba Bosna.
Ovaj klub već nekoliko godina uspješno izvodi međunarodne eko-akcije koje imaju za cilj očuvanje okoliša i podizanje svijesti o blagodatima čiste životne sredine.
Aktivan volonterizam uposlenika Sparkasse Bank u eko akcijama, ali i drugim društveno korisnim aktivnostima, svakako je doprinijelo osvajanju nagrade ‘Dobro’ Fondacije Mozaik za korporativni volontarizam u 2018. godini.