Klas slavi 120. godina postojanja i 50. rođendan Zlatnog pudera

0
239
Godina jubileja: Klas slavi 120. godina postojanja

Ova godina jedna je od najznačajnijih za lidera bh. prehrambene industrije, kompaniju Klas. Svojih 120. godina postojanja i dugogodišnjeg povjerenja potrošača i društvene zajednice, slave pod motom ‘Ljubav koja traje, zlata vrijedi’ jer i najpoznatiji brend ove kompanije – Zlatni puder proslavlja svoj 50. rođendan.
Brend Zlatni puder, kroz godine postojanja, prepoznat je kao najčešći izbor svih onih koji cijene kvalitet. Brašno rađeno od najkvalitetnijeg dijela zrna pšenice, ima posebno mjesto u domovima svih potrošača u Bosni i Hercegovini ali i šire.
“Ljubav pokreće svijet, a svijet pokreće ljubav. Tako i Klas kompaniju već 120 godina pokreće ljubav ka pripremi najboljih proizvoda i očuvanju bogatstva recepata naše kuhinje. U Klas proizvode utkana je bosanskohercegovačka tradicija. Uz naše proizvode odrastale su, a i dalje stasavaju nove generacije jer smo neraskidivo povezani sa našim potrošačima“, ističe Madžid Avdagić, direktor kompanije Klas.
Klasovi proizvodi postali su sinonim za BiH i najčešći su izbor prilikom kupovine poklona za one kojima želimo predstaviti našu domovinu. Iz ove kompanije ističu kako povjerenje potrošača, kupaca i društvene zajednice koje su godinama gradili, smatraju svojim najvećim uspjehom. Primjenom savremenih tehnologija u proizvodnji iulaganjima u inovacije, Klas je danas moderna kompanija spremna za najveće izazove i novih 120 godina.