Koji automobili najbolje zadržavaju vrijednost kao rabljeni

Profesionalci su pregledali vozila stara tri godine s kilometražom od 60.000 kilometara

0
682
Sandero je u Njemačkoj do 2019. bio dostupan za manje od 7.000 €, a sada je najjeftiniji model 11.300 €

Automobil s najstabilnijom zadržavanjem vrijednosti u svim klasama je Dacia Sandero Stepway TCe 90, koji je pobjednik u segmentu malih automobila s ostatkom vrijednosti od 66 posto. To je pokazala analiza zaostale vrijednosti Wertmeister, koju su Auto Bild i Schwacke proveli po 18. put. Proučavano je 350 modela u 13 segmenata vozila. Profesionalci su pregledali vozila stara tri godine s kilometražom od 60.000 kilometara. Nakon što su njemačke marke automobila u prošlosti često dominirale, ova godina pokazuje da je konkurencija iz inozemstva sada ravnopravna, piše Revija HAK.

Analiza vrijednosti rabljenih vozila koje je provep Wertmeister

U segmentu sportskih automobila Porsche nastavlja pobjeđivati ​​konkurenciju: Porschea 911 Carrera s pogonom na sve točkove najbolje drži vrijednost.
Mercedes je prednjačio u luksuznom i u kombi segmentu s dugim inačicama S i V-klase.
Nije bilo promjena u dobitnicima nagrada za električna vozila u odnosu na prethodnu godinu: Mini Cooper SE i Tesla Model S Maximum Range obranili su naslov iz prethodne godine.
Među kompaktnim SUV-ovima RAV4 2,5 Hybrid odnio je pobjedu u klasi.
Općeniti uvid u vrste pogona pokazuje da u većini kategorija dominira benzin, uz iznimku za kombije i luksuznu klasu, gdje su dizelski motori u prvom planu.