Komorski investicioni forum proglasio Alkaloid za vodećeg investitora na Zapadnom Balkanu

U proteklih pet godina u zemlje regiona Alkaloid je investirao 104.1 milona eura

0
148
Nagrada Alkaloidu je uručena na svečanosti organizovanoj u čast dostignuća najboljih kompanija u regionu

Povodom pete godišnjice svog osnivanja, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6CIF), čiji je suosnivač Evropska unija, objavio je početkom 2023. godine poziv za učešće na regionalnom konkursu za kompanije iz šest zemalja članica. Rangiranje prijava, podijeljenih u šest kategorija, izvršila je komisija koju čine po jedan predstavnik iz svake od šest privrednih komora Zapadnog Balkana i predstavnik ureda Komorskog investicionog foruma.
Prva nagrada u kategoriji ‘Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana’ dodjeljena je kompaniji Alkaloid AD Skoplje, a uručena je na prigodnoj svečanosti organizovanoj u čast dostignuća najboljih i najuspješnijih kompanija u regionu.
Uzimajući u obzir značaj kontinuiranog ulaganja i unapređenja u svim segmentima poslovanja, te visoko pozicioniranje kao jedno od ključnih strateških opredjeljenja u poslovnoj politici Alkaloida, ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu dostignuća kompanije.
“Alkaloid je u svojoj dugoj istoriji prošao kroz brojne izazove, ali jedna činjenična konstanta tokom devetodecenijskog razvoja bila su ulaganja koja su u protekle tri decenije bila usmjerena na izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta, istraživačko-razvojnih kapaciteta, instaliranje savremene opreme, laboratorija i tehnologija, savremenog softvera te na dobro obučeno osoblje. Samo u proteklih pet godina investirali smo 104,1 milion eura u zemlje regiona, integrišući naše poslovanje u svrhu boljeg poslovanja iz naše baze u Makedoniji. Odlučni smo da ostanemo na tom kursu i ubuduće, radeći na globalizaciji brenda Alkaloid, prakticirajući visoke etičke standarde, kredibilitet i profesionalan pristup u cjelokupnom poslovanju”, izjavio je generalni direktor/predsjednik Odbora direktora kompanije Živko Mukaetov.
Komorski investicioni forum je zajednička inicijativa privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, čiji je suosnivač EU, a koja zastupa interese više od 350.000 kompanija u pravcu realizacije zajedničkih aktivnosti koje su od interesa za poslovne zajednice u regionu.