Kompanija Bingo u Tuzli otvorila hotel Salis

0
970
Hotel Salis ima šest etaža sa 56 smještajnih jedinica: 48 dvokrevetnih soba i osam apartmana

U Tuzli je danas uz poštivanje epidemioloških mjera zaštite otvoren hotel Salis u vlasništvu kompanije Bingo, a naziv ‘Salis’ je dobio po najvećem tuzlanskom obilježju – soli.
Ovaj moderni hotel nalazi se na lokaciji upravne zgrade nekadašnje Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla. Adaptacija zgrade, koja je u vlasništvu Tuzla-Remonta, članice Bingo grupacije, trajala je od kraja 2019. do maja ove godine, a zbog situacije sa pandemijom Covid-19, hotel nisu otvorili odmah po završetku radova.
Hotel ima šest etaža: suteren, prizemlje i četiri sprata sa 56 smještajnih jedinica. U ponudi je 48 dvokrevetnih soba i osam apartmana.
“Kako bismo posjetiocima što bolje približili istorijat industrije Tuzle, svaku sobu smo dekorisali tapetama sa motivima stare fabrike soli, koje smo preuzeli iz Muzeja Solane. Osim restorana sa 88 mjesta i dijelom caffe-bara sa 20 mjesta, u prvoj fazi izgradnje neće biti dodatnih sadržaja. U narednom periodu ćemo raditi na pratećim sadržajima hotela (kongresna i banket sala). Ugodan i moderan ambijent u sobama i restoranu, kombinacija domaće i međunarodne kuhinje, te veoma prihvatljive cijene, zadovoljit će svakog turistu ili poslovnog putnika”, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Svečanu vrpcu presjekli su menadžerica hotela i gradonačelnik Tuzle

Svečanu vrpcu na otvaranju hotela Salis su presjekli menadžerica hotela Ajla Ramadanović i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, navodi portal Tuzlanski.ba.
“Ponosan sam jer je sjedište kompanije Bingo u Tuzli, jer je to kompanija koja ima više od 8.000 uposlenih. Ovo je još jedan poklon u novijoj istoriji Tuzle i našem strateškom pravcu razvoja turizma. Tuzla je prije pandemije imala problem sa smještajnim kapacitetima, tako da su objekti ove vrste dragocjeni za Tuzlu koja je sada u ekspanziji razvoja, bez obzira na epidemiju koronavirusa. Stižu nam jako važne, velike investicije, a veliki broj stranih investitora će boraviti u Tuzli”, kazao je Imamović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here