Konferencija Dani osiguranja u BiH: Podići svijest građana o značaju osiguranja

0
815
Konferencija 'Dani osiguranja u BiH' 26. i 27. septembra u Sarajevu

Penzijsko, zdravstveno i druge vrste osiguranja imovine i lica garantiraju materijalnu sigurnost nakon isteka radnog staža, što je težnja modernog čovjeka. Ipak, uprkos ovoj težnji, te promjenljivim prilikama i iskušenjima modernog života, građani Bosne i Hercegovine se teško odlučuju kako na osiguravanje imovine tako i na osiguravanje lica.
Vodeći se idejom da je građanima prije svega potrebno pružiti korektne i pravovremene informacije o prednostima osiguranja, Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira 26. i 27. septembra ove godine prvu regionalnu konferenciju struke osiguranja pod nazivom ‘Dani osiguranja u BiH’.
Jedan od ciljeva konferencije je da se građanima i građankama BiH prenese poruka da je cilj i svrha osiguranja finansijska zaštita od rizika kojima su svakodnevno izloženi. Želeći zajednički raditi na podizanju svijesti građana o važnosti osiguranja, te dati stručni doprinos u razvoju ove djelatnosti kao neizostavnog dijela ekonomske stabilnosti svakog društva, dekanesa Ekonomskog faakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović i generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u FBiH Ermin Čengić, tokom konferencije potpisat će Sporazum o saradnju u edukaciji.
Ovim sporazumom, kako je istakao Čengić, biće otvoren put za nastavak saradnje u oblasti edukacije između strukovnog udruženja osiguravatelja i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu kao institucije koja gradi poseban senzibilitet u pogledu promocije obrazovnih sadržaja iz oblasti osiguranja.