Konferencija o digitalizaciji bh. društva 18-20. marta u Sarajevu

0
1275
Konferencija 'Digitalizacija bh. društva' održat će se od 18. do 20. marta

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa GlobalGPS BH d.o.o. organizuje konferenciju ‘Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva’ koja će se održati od 18. do 20. marta ove godine u Sarajevu.
Prvog dana, u Parlamentarnoj skupštini BiH održat će se plenumska konferencija uz učešće predstavnika institucija svih nivoa vlasti u BiH, diplomatskog kora, predstavnika međunarodnih institucija i organizacija, komorskog sistema, kao i privrednih subjekata.
Rad konferencije biće podijeljen u panele (Digitalna transformacija transportne i logističke industrije, Humana medicina i zdravsteni sistem, IKT Industrija i infrastuktura, IKT i energetska efikasnost, okoliš i ekologija, Državna administracija i javna uprava, Edukacija i infrastruktura, Digitalizacija komorskih sistema, Statistika i Standardi, Digitalizacija kulturne baštine i medija, Upotreba IKT radi poboljšanja sigurnosti i bezbjednosti građana, Budućnost finansijskog sektora, Mala i srednja preduzeća, Nova radna snaga, Dobro upravljanje nacionalnim resursima, Pravo i zakonodavstvo, Agro industrija i proizvodnja hrane, Arhitektura i građevina), koje će moderirati i u kojim će učestvovati predstavnici akademske zajednice, biznis sektora, javnog sektora, članovi asocijacija i udruženja, a koji će dati svoj doprinos u razmjeni iskustava i stvaranja preduvjeta za realizaciju ideje o digitalizaciji društva u cjelini.
Cilj konferencije je napraviti presjek stanja u BiH kada je u pitanju digitalizacija i iskorištenost IKT industrije, te inicirati aktivnosti koje će pokrenuti promjene u društvu. Takođe, namjera konferencije je objasniti da su ovo počeci, koji su nam potrebni da shvatimo u kakvom smo zaostatku u odnosu na zemlje članice Evropske unije, ali i svijeta.
Sve informacije o predstojećoj konferenciji, kao i prijavu za učešće možete izvršiti OVDJE