Konica Minolta otvorila Digital Innovation Square u Sarajevu

0
1220
Prezentacija vrhunske štampe: Mirza Merzić, ambasador Japana Hideyuki Sakamoto i Kazumasa Takayanagi iz Konica Minolte

Kompanija Konica Minolta poslovna rješenja BH uz pristustvo velikog broja gostiju iz struke industrijske štampe i medija otvorila je danas svoj prvi Digital Innovation Squareby Konica Minolta u Sarajevu, u Ložioničkoj ulici.
Na otvaranju ovog unikatnog showrooma, predstavljene su i izuzetne Konica Minolta mašine sa multifunkcionalnim performansama specijaliziranim za printanje sa folijom i digitalni print naljepnica: sistem za štampu sa metalnim efektom MGI Meteor Unlimited Colors XL Plus, koji je najavljen kao inovativno all-in-one ispisno i foiling rješenje, te AccurioLabel 190, koji, prema riječima znalaca,nadmoćni nasljednik hvaljenog bizhub PRESS C71cfuređaja, specijaliziranog za izradu etiketa.
Kako je istaknuto, ove mašine kombiniraju najbolje od štampača i vrhunsko foiling rješenje, odgovarajući na potrebe modernog poslovanja, te dajući priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako, uštede. Stoga su na predstavljanju čak i najzahtjevniji uzorci bili besprijekorno realizirani pokazujući zašto je Konica Minolta godinama u svjetskom vrhu, kada je u pitanju izvrsnost produkcije kolor štampe.
“Kada smo prije dvije godine proslavili prvih deset godina postojanja Konica Minolte na bh. tržištu, postavili smo sebi visoke ciljeve za budućnost, kada su u pitanju mašine visokih performansi. Slijedeći globalne trendove, Konica Minolta je naglasila svoju predanost tržištu naljepnica i ambalaže i od tada se širi kako bismo osigurali pristup novim tržištima i kupcima sa Meteor Unlimited Colors industrijskim mašinama. Stoga smo danas u showroomu koji će nam ubuduće služiti za demonstriranje noviteta i njihovih performansi, i da bismo predstavili svjetske uspješnice – Konica Minolta mašine koje kombiniraju najbolje osobine štampača sa završetkom folije. Ovo je prvi bh. Digital Innovation Square by Konica Minolta u BiH i jednako će koristiti i našim potencijalnim, kao i sadašnjim kupcima i korisnicima naših usluga“, rekao je Mirza Merzić, direktor Konica Minolta poslovnih rješenja BH.
Stručnjaci Konica Minolte demonstrirali su ovom prilikom štamparsku moć MGI Meteor Colors XL Plus mašine koja stvarajući in-line printing i foling rješenja nadmašuje do sada sve moguće CMYK tonove boja, te je u starnju izraditi brilijantne kombinacije boja i svjetla tonera preko folije na najraznovrsnijim podlogama. Predstavljen je i mega-hvaljeni AccurioLabel 190, najbolji postojeći odgovor na sve zahtjeve vezane za izradu etiketa i naljepnica. AccurioLabel 190 posjeduje izuzetnu konzitstenciju boja i kvalitete printa, a posjeduje i standardnim sistem za vođenje web stranica.
Svečanosti su, osim zaposlenih kompanije Konica Minolte i međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali predstavnici ambasade Japana u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here