Za tri godine plasirano 111 miliona maraka u privredu Kantona Sarajevo

0
612
Bukvić: BBI banka u saradnji sa KS omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima

Kanton Sarajevo ima veliki potencijal, a četiri strategijske grane razvoja su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, IT sektor i turizam, rečeno je danas u Sarajevu na otvaranju treće Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo.
Poslovnu konfernciju je organizovalo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sa partnerima, Privrednom komorom KS, Austrije, Koruške i Štajerske, te BBI bankom u ulozi partnera Konferencije.

Međunarodnoj poslovnoj konferenciji prisustvovali su bh. i zvaničnici iz Austrije te drugih zemalja

Predsjednik Uprave BBI Amer Bukvić je kazao kako je ova banka u saradnji sa Vladom KS u zadnje tri godine plasirala 111 miliona maraka putem kojih su omogućili subvencioniranje privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.
“BBI banka u saradnji sa Kantonom Sarajevo omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima, koja se pod ovim uvjetima ne mogu naći ni na tržištu Evrope. Trenutno imamo na raspolaganju subvencioniranu liniji u kojoj krajnji korisnici, privrednici imaju na raspolaganju sredstva po stopi nula posto”, rekao je Bukvić, dodajući kako je ovaj model privatno-javnog partnerstva dobar primjer za realizaciju uspješnih projekata.
Bukvić je pozvao privrednike da posjete Sarajevo Halal Fair – međunarodni sajam halal industrije koji će 27. septembra biti otvoren u centru Skenderija. Bit će to prilika za susrete domaćih i regionalnih proizvođača sa distributerima iz cijelog svijeta. Prijavljeno je više od 90 izlagača, a učesnici dolaze iz 36 zemalja svijeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here